základní část, 13. kolo
21.11.2021 14:30 CET
4 : 0
(4:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord nedal Zwolle šanci a v tabulce zůstává stále třetí

Rotterdamský Feyenoord se dobře naladil na důležité čtvrteční utkání Konferenční ligy na půdě pražské Slavie a teď bez větších potíží přehrál beznadějně poslední Zwolle po výsledku 4:0, všechny své góly navíc vsítil během úvodních pětatřiceti minut. Domácí tak vyhráli na ligové scéně již počtvrté za sebou a jsou stále třetí se ziskem osmadvaceti bodů jen dva body za vedoucím Ajaxem i druhým PSV.

Naopak PEC ani pod novým trenérem Dickem Schreuderem nezabralo, s pouhými čtyřmi body je stále poslední a boj o záchranu pro něj vskutku bude nesmírně náročný. Jasný outsider tohoto nedělního utkání úplně zaspal začátek a během deseti minut dokonce prohrával o dvě trefy. Před prázdnými tribunami otevřel v 6. minutě skóre Bryan Linssen, jenž obdržel přesnou kolmici do volného prostoru od Kökçüa a z mírného úhlu překonal brankáře Lamproua.

Neuběhly ani další tři minuty a jasný favorit skóroval podruhé. Tentokráte si po rychlé akci středem hřiště navedl balón až do pokutového území Luis Sinisterra a i přes mírně škobrtnutí se ocitl až před Lamprouem, kterého nekompromisně propálil přízemní střelou. Feyenoord od této chvíle s přehledem kontroloval průběh a definitivní třetí pojistku přidal krátce po odehrané půlhodině, neboť se podruhé prosadil Linssen.

Zkušený jednatřicetiletý záložník obdržel zpětnou přihrávku v podání Sinisterry téměř od brankové čáry a z hranice brankového území nemohl minout poloprázdnou branku. Ve 35. minutě přidal další trefu Guus Til, ten se po zmatku v šestnáctce Zwolle propracoval k odraženému míči a ze šesti metrů ho uklidil po zemi doprostřed branky. V následujících minutách tempo hry výrazně opadlo a rotterdamský gigant vůbec nikam nespěchal.

Hra se opět rozhýbala až v závěrečné půlhodině. Lamprou se nejprve blýskl proti nebezpečným ranám Malacii s Kökçüem, pak v 84. minutě bleskově vystřelil šajtlí střídající Teixeira a orazítkoval přední tyč. V samém závěru nenavýšil náskok Feyenoordu ani Dessers, jehož perfektním zákrokem dokázal vychytat Lamprou.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele