základní část, 4. kolo
01.12.2021 20:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Luis Sinisterra (© AFP)

Feyenoord v dohrávce 4 . kola otočil duel s Heraclesem, vítězství 2:1 mu vystřílel Sinisterra

Rotterdamský favorit po minulé bezbrankové remíze v Enschede s místním Twente se výrazně natrápil proti houževnatému Heraclesu, jelikož přesně po odehrané čtvrthodině prohrával, ovšem ještě do poločasu srovnal a o svém středečním úspěchu rozhodl gólem z poloviny druhého dějství. O oba jeho zásahy se postaral kolumbijský forvard Luis Sinisterra, jeho klub se tak vyhoupl na druhé místo tabulky se ziskem jednatřiceti bodů.

Domácí favorit předskočil o bod třetí PSV a za vedoucím Ajaxem taktéž zaostává o jediný bod. Výběr z Almela se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět, ale v Eredivisie prohrál podruhé za sebou a patří mu až čtrnáctá příčka se čtrnácti body. Úvodní větší šance se zrodila krátce po deseti minutách hry, kdy po přihrávce Aursnese skóroval právě pozdější hrdina Sinisterra, ale jeho gól nakonec nebyl uznán kvůli předchozímu faulu Jahanbakhshe.

Hostující výběr z ničeho nic prorazil přesně v 15. minutě. Po přihrávce do středu hrací plochy se balón šťastně odrazil na kopačku volného Sinana Bakişe, jenž zblízka pokořil brankáře Marciana přízemní střelou. V následujícím průběhu hned dvakrát pohotově zasahoval gólman Blaswich, neboť si brilantně poradil se střelami Tila i Linssena, jenomže v dlouhém osmiminutovém nastavení nakonec přeci jen inkasoval ještě do přestávky.

V sedmé minutě nastaveného času totiž vyrovnával právě Sinisterra, který po nahrávce z první v podání Kökçüa napálil balón z voleje do bližšího horního růžku. Vzápětí mohli domácí dokonce otočit vývoj, avšak hlavičku Traunera vytáhl před sebe fantastický Blaswich a dorážející Senesi pak orazítkoval pouze břevno.

Heracles si mohl vzít zpět ztracený náskok zhruba šest minut po změně stran, nicméně samostatný únik Burgzorga výtečně zastavil nohou klidný Marciano. O osudu tohoto utkání bylo rozhodnuto v 69. minutě. Sinisterra totiž převzal pobídku do volného prostoru od Tila a tváří v tvář proti Blaswichovi zamířil z dvanácti metrů přesně do protějšího dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele