základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord před finále Konferenční ligy překvapivě nestačil na Twente

V tomto závěrečném utkání sezóny mezi Feyenoordem a Twente už prakticky o nic nešlo, nicméně rotterdamský výběr nedokázal potvrdit úlohu favorita a svému soupeři podlehl po výsledku 1:2. Trenér Arne Slot šetřil některé své opory před důležitým finále Konferenční ligy s italským AS Řím, které se odehraje za deset dní v albánské Tiraně. Domácí skončili třetí s jednasedmdesáti body, hosté získali o tři body méně a obsadili fantastické čtvrté místo.

Oba dva si tak s určitostí zahrají v příštím ročníku evropských pohárů. Twente začne v předkole KL, Feyenoord vzhledem k výsledku finále nastoupí buď do předkola Evropské ligy, nebo dokonce do základní skupiny. V hostujícím dresu se znovu objevili v zahajovací sestavě dva čeští krajánci Michal Sadílek s Václavem Černým. První jmenovaný odehrál celý zápas, čtyřiadvacetiletý útočník opustil trávník v 70. minutě.

Svěřenci trenéra Rona Janse rozhodli o svém úspěchu v již v prvním poločase, kde vsítili obě dvě své branky. Klub z Enschede se nejprve dostal do vedení ve 27. minutě, jelikož si řecký forvard Dimitris Limnios počkal v brankovém území na zpětnou přihrávku od nejlepšího klubového kanonýra Van Wolfswinkela a zcela odkrytou branku nemohl minout. Twente vybojovalo dokonce dvoubrankový náskok přesně o deset minut později.

Nezištná přihrávka Van Wolfswinkela ze středu hrací plochy propadla až ke Gijsu Smalovi, jenž přelstil brankáře Marciana naznačenou přihrávku a následně se trefil přímo k bližší konstrukci. Domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk přesně v polovině druhého dějství. Ostrostřelec Cyriel Dessers s ocitl za defenzívou protivníka po přihrávce Sinisterry a gólmana Unnerstalla překonal razantním přízemním projektilem z patnácti metrů.

Hosté se mohli definitivně uklidnit zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, ale aktivní Van Wolfswinkel minul levou konstrukci o několik decimetrů. V nastaveném čase se na opačné straně snažili vyrovnat Hendrix s Dessersem, ovšem své solidní příležitosti proměnit nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele