základní část, 25. kolo
05.03.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord se neoklepal z porážky v Alkmaaru a s Groningenem pouze remizoval

Feyenoord nezvládl ani svůj druhý ligový zápas v řadě a po týden starém neúspěchu s konkurenčním Alkmaarem (1:2) se tentokráte rozešel smírně v poměru 1:1 s nevyzpytatelným Groningenem. Vedoucí příčka se mu po 25. kole proto může vzdálit na rozdíl sedmi bodů, naopak čtvrté AZ na něj může ztrácet jediný bod. FC si domů odváží velmi cenný zisk a v tabulce se nachází na desátém místě se třiceti body.

Hosté začali o něco aktivněji a již v 6. minutě mohli vést, ale nepříjemnou střelu Larsena po odvážné samostatné akci zkrotil ve svých rukavicích domácí brankář Bijlow. Tým vedený trenérem Dannym Buijsem skóroval přesně v polovině úvodního dějství. Po hezké akci na levém křídle předložil Meijer míč zpětně do pokutového území a nabíhající Michael de Leeuw i v pádu zavěsil přímo pod břevno.

Rotterdamský celek pak zabral až v závěrečné pětiminutovce první půle, ovšem Til byl na poslední chvíli nadvakrát zablokován a vzápětí se vytáhl gólman Leeuwenburgh proti přízemnímu pokusu kolumbijského kanonýra Sinisterry. Stejný hráč podruhé zahrozil necelou čtvrthodinu po začátku druhého dějství, avšak strážce Groningenu si dokázal poradit i s jeho prudkou hlavičkou z bezprostřední blízkosti.

Domácí se vrátili zpět do hry o tříbodový zisk v 71. minutě. Po centru Aursense z pravého křídla se odpoutal od svého bránícího protihráče střídající Cyriel Dessers a z hranice brankového území usměrnil balón hlavou k levé konstrukci. Nigerijský útočník dokonce mohl otočit vývoj za dalších osm minut, jenomže nyní opět hlavou z přibližně stejné pozice jako při prvním gólu orazítkoval pouze protější tyč. V samém závěru ještě pálil příliš vysoko Geertruida a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espnl.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele