základní část, 7. kolo
25.09.2021 21:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Mimoun Mahi (© AFP)

Utrecht neměl s posledním Zwolle větší potíže a deklasoval ho o čtyři trefy

Utrecht navázal na dosavadní dobré rozpoložení a nyní si s chutí zastřílel proti tápajícímu Zwolle, které nakonec udolal vysoko v poměru 5:1. Díky tomu zaznamenal v tomto ligovém ročníku již svou čtvrtou výhru a tabulkou se posunul na pátou pozici se čtrnácti body. PEC minule získalo svůj první bod s rotterdamskou Spartou (1:1), ale nyní zaostávalo za svým rivalem ve všech ohledech a zůstává beznadějně poslední s jediným bodem na kontě.

Domácí začali svižně a přesně po deseti odehraných minutách vybojovali svůj první pokutový kop v zápase, jelikož Voet ve vlastní šestnáctce velmi nešťastně podrazil Barta Ramselaara a rozhodčí Lindhout bez váhání nařídil penaltu. K ní se postavil řecký forvard Anastasios Douvikas a zkušeného brankáře Lamproua poslal na opačnou stranu. Domácí výběr měl navrch i v následujícím průběhu první půle, ale gólově se už neprosadil.

Krátce po změně stran chtěl srovnat stav velmi aktivní Huiberts, nicméně branku soupeře přeci jen těsně minul. Jasný favorit tohoto sobotního střetnutí si pojistil náskok po necelé hodině hry, kdy střídající Mimoun Mahi tečovanou přihrávkou po rychlém brejku našel rozběhnutého Moussu Syllau a ten pohotově zakončil do levého spodního rohu. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto v 65. minutě.

Po rohovém kopu z pravé strany byl totiž stažen k zemi v šestnáctce Zwolle jeden z domácích hráčů a Lindhout po přezkoumání videozáznamu opět ukázal na penaltový puntík. Tíze okamžiku nepodlehl Ramselaar a naprosto bez nervů skóroval k levé konstrukci - 3:0. Utrecht pokračoval v aktivitě i nadále a ani ne o minutu později se prosadil počtvrté zásluhou Maročana Mahiho.

Ten se po ráně Van der Maarela a zákroku Lamproua vyhnul ofsajdové pasti a svou dorážkou zblízka rozvlnil síť. Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť Mustafa Saymak dostal až příliš prostoru ke střele a z pětadvaceti metrů ukázkově zavěsil do pravé šibenice. V 86. minutě však pečetil výhru Utrechtu ostřílený obránce Willem Janssen, jenž ani ne z metru uklidil míč hlavou do zcela prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nedočkáme hromadáčku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele