základní část, 14. kolo
28.11.2021 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Utrecht neproměnil penaltu, přesto gólem v nastavení udolal Heracles

Černý kůň Eredivisie Utrecht nedokázal zvítězit v předchozích dvou zápasech a ani proti podceňovanému Heraclesu nepředvedl úplně optimální výkon. Pět minut před přestávkou neproměnil penaltu a vypadalo to, že získá pouze bod, ovšem ve třetí nastavené minutě ho spasila vlastní branka. FC díky vydrženému vítězství zůstalo čtvrté se šestadvaceti body, hosté nenavázali na úspěch s Fortunou (3:1) a jsou čtrnáctí se čtrnácti body.

Celek z Almela se od samého začátku snažil spoléhat na pozornou defenzívu, nicméně i tak si po necelé čtvrthodině hry vytvořil první slibnou příležitost. Dostal se do ní Schoofs, jehož bombu ze střední distance parádně vyrazil připravený brankář Paes. Vzápětí na opačné straně zahrozil Simon Gustafson, nicméně proti jeho bombě směřující doprostřed branky se tentokráte vytáhl gólman Blaswich.

Jeden z důležitých okamžiků tohoto nedělního zápasu se zrodil ve 39. minutě, kdy Rente podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Balka a vědom si své chyby se okamžitě chytil za hlavu. Na penaltový puntík si vzápětí postavil balón švédský exekutor Gustafson, jenomže jeho přízemní pokus směřující k pravé tyči dokázal Blaswich fenomenálně vyrazit do strany. Domácí měli mírný tlak také po změně stran.

V 55. minutě chtěl převrhnout misky vah na jejich stranu Balk, ovšem po hezké akci na levé straně orazítkoval svou dělovkou z dvanácti metrů jen spodní okraj břevna a následně předvedl skvělý obranný zákrok pozdější smolař Mats Knoester. Ihned na to znovu čaroval Blaswich proti střele z pěti metrů a následné dorážce aktivního Balka, přesně po odehrané hodině minul prostor tří tyčí i unikající Douvikas.

Když už se zdálo, že se výsledek tohoto souboje měnit nebude, tak po centru Mahera a hlavičce střídajícího španělského forvarda Dalmaua tečoval balón taktéž hlavou nešťastně do vlastní sítě stojící Knoester.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele