základní část, 3. kolo
29.08.2021 12:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Utrecht zásluhou dobrého vstupu do druhé půle porazil Feyenoord

Na fotbalistech Feyenoordu jako by se možná podepsal nedávný neúspěch na evropské scéně proti Elfsborgu. Totožným způsobem jako ve Švédsku, tedy po stránce finálního skóre, padl taktéž na domácí scéně s Utrechtem, který tak i ve třetím duelu nové sezóny Eredivisie dokázal bodovat. Všechny čtyři góly padly na pomezí obou poločasů, do přestávky byl stav mezi oběma týmy nerozhodný.

Úvodní půlhodina tohoto utkání nabídla poměrně vyrovnané měření sil. Oba celky se sice pokoušely s průběžným bezgólovým poměrem něco udělat, nicméně žádná šance ani na jedné straně změnu okolností nenabídla. Rozhodně se mohly pohnout ledy ve 31. minutě, to když se Timber za vápnem zbavil jednoduchou kličkou hned dvou svých strážců, jeho následný pokus, tečovaný Sinisterrou, skončil na vzdálenější tyčce, k odraženému míči se ještě dostal Sylla, jenže evidentně překvapený svou tutovou pozicí ho doklepl levačkou jen do zámezí.

Ve 45. minutě naopak Feyenoord ukázal, jak produktivní umí být, a první opravdu nebezpečnější možnost zužitkoval ku prospěchu svému. Džahánbachš od pravé lajny přetáhl svůj dlouhý pas na opačnou část hrací plochy, tam našel Sinisterru, k němu se zřejmě bál přistoupit zavčasu obránce ter Avest, aby nefauloval, a následný pokus skončil na bližší tyčce, kam se gólman Paes nestačil natáhnout.

Nicméně rotterdamský výběr své těsné vedení do pauzy trestuhodně neudržel. O pár chvil později jeho protivník též gólově úřadoval, jelikož přiťuknutí Douvikase využil bez větších obtíží Janssen. A jak dobře zakončil Utrecht první dějství, tak dobře vstoupil do toho druhého. Během tří minut strhl zisk tří bodů na svou stranu.

Ve 48. minutě rozehrál rohový kop Maher centrem do pokutového území, tam našel hlavu van der Hoorna, jenž balón směroval do cesty Sylly, a ten ho pak protečoval za záda brankáře Bijlowa. V 51. minutě se domácí zaradovali z přesného zásahu ještě jednou, sudí Higler nařizoval pokutový kop poté, co bek Malacia ve vlastním vápně srazil k zemi podnikajícího Gustafsona, a sám švédský záložník pak penaltu proměnil.

Feyenoord se na zvrat v zápase nezmohl, možná mu i jaksi chyběly síly kvůli stále probíhajícím náročnému programu, a to v kontextu dalších představení v pohárové Evropě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělá práce opisovače. Jen tak dále.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele