základní část, 18. kolo
22.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mimoun Mahi (© AFP)

Utrecht po divokém průběhu s Twente zachránil alespoň bod v nastavení

Twente znovu prokázalo svou obrovskou sílu a na půdě favorizovaného Utrechtu dlouho vedlo, ovšem i kvůli vyloučení českého krajánka Michala Sadílka nakonec přišlo o jednobrankový náskok v páté minutě nastavení a svou třízápasovou vítěznou šňůru na ligové scéně tedy neprodloužilo. Na druhou stranu neprohrálo v Eredivisii již posedmé v řadě a do nového roku půjde z velice solidní šesté pozice se ziskem dvaatřiceti bodů.

Utrecht naopak potvrdil trápení z konce tohoto kalendářního roku, neboť momentálně nevyhrál pětkrát za sebou a navíc z předchozích osmi střetnutí zvítězil pouze jednou. V tabulce proto přezimuje až na sedmém místě s devětadvaceti body. Klub z Enschede začal skvěle a po úvodní opatrnější čtvrthodině se dostal do vedení zásluhou svého nejlepšího střelce Rickyho van Wolfswinkela, jenž se v tomto ročníku prosadil již podeváté.

Ten díky dostatečnému důrazu získal míč před brankářem Paesem, vzápětí ho elegantně obešel a nakonec nekompromisně zavěsil pod břevno. Domácí se až do konce úvodního dějství vůbec k ničemu nedostali a naopak krátce po změně stran mohli inkasovat podruhé, ale povedenou hlavičku Proppera skvěle zlikvidoval pozorný Paes. Svěřenci trenéra Rona Janse si výrazně zkomplikovali situaci v 51. minutě.

Právě Sadílek ve středu hrací plochy naprosto zbytečně udeřil Douvikase loktem do krku a rozhodčí Martens mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. Utrecht od tohoto okamžiku tlačil, jenže na defenzivu oslabeného protivníka ne a ne vyzrát. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem mohl inkasovat druhou rozhodující trefu, jelikož síť za zády Paese rozvlnil Troupée, nicméně jeho branka okamžitě nebyla uznána kvůli útočnému faulu.

Domácí přetavili svou obrovskou převahu ve vyrovnávací gól v samém závěru tohoto středečního zápasu, když nenápadný oblouček Boussaida přistál na hlavě Mimouna Mahiho a ten chladnokrevně uklidil míč pod horní tyčku kolem marně se natahujícího gólmana Unnerstalla. Téměř devítiminutové nastavení provázely silné emoce až do úplného konce, avšak na výsledku se již nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky bych nerad dával za litr čtyři.

Reagovat
smazaný uživatel

Vezli by mě .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele