základní část, 27. kolo
20.03.2022 12:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Groningen potvrdil lepšící se formu, tentokráte vyloupil stadion ambiciózního Utrechtu

Hráči Groningenu letos nepředvádějí konstantní výkony a v jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se budou horko těžko vyhýbat sestupovému pásmu. Ovšem v předchozích čtyřech duelech ani jednou neprohráli a k tomu vybojovali osm bodů, nyní si v nedělním střetnutí 27. kola dokonce vyšlápli i na Utrecht. Po fantastickém začátku zvítězili na jeho půdě 3:1 a rázem se vyhoupli na osmé místo tabulky se šestatřiceti body.

Naopak svěřenci trenéra Reného Hakeho nezvítězili potřetí za sebou a v Eredivisii zůstávají sedmí se čtyřiceti body, právě před svým konkurentem drží už jen čtyřbodový náskok. Tým vedený koučem Dannym Buijsem začal naprosto skvěle a okamžitě kopal pokutový kop. Při zpracování míče totiž zaváhal brankář Fabian de Keijzer, kterému odskočil míč od kopačky a ve snaze napravit svou chybu podrazil rozběhnutého kapitána Michaela de Leeuwa.

Rozhodčí Higler sice penaltu nenařídil, ale po přezkoumání videa svůj původní verdikt změnil. Nabídnutou možností nepohrdl Mo El Hankouri, jenž s přehledem uklidil míč k levé konstrukci do protipohybu domácího strážce. Neuběhlo ani dalších šest minut a vedení mírného outsidera překvapivě navýšil agilní De Leeuw, neboť se po vynikajícím sklepnutí od Jørgena Stranda Larsena opřel do balónu z voleje a z osmnácti metrů ho ukázkově poslal do pravého dolního růžku.

Domácí se vzápětí snažili přidat, jenže v prvním poločase se vůbec k ničemu nedostali. Teprve tři minuty po změně stran poprvé výrazněji zahrozili a hned snížili. Centr z levé strany trestuhodně vypadl z rukavic gólmana Leeuwenburgha a dobře postavený Bart Ramselaar skákavou střelou z deseti metrů přeci jen rozvlnil síť.

Ani ne o dvě minuty později mohl hostům vrátit dvoubrankový náskok De Leeuw, jenomže lehkou tečí hlavou pouze orazítkoval bližší spojnici. Utrecht pak stupňoval svůj tlak, avšak Leeuwenburgha prakticky ničím nezaměstnával a naopak v 89. minutě inkasoval potřetí. Pojistku Groningenu přidal nejlepší klubový kanonýr Larsen, norský ostrostřelec totiž parádně propálil marně se natahujícího De Keijzera bombou ze čtrnácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele