základní část, 19. kolo
16.01.2022 12:15 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Brian Brobbey (© AFP)

Ajax vstup do roku 2022 zvládl, na půdě neoblíbeného Utrechtu vyhrál o tři branky

Ajax svému neoblíbenému sokovi, nad nímž od roku 2020 z pěti utkání vyhrál jen dvakrát, pokud do statistik započítáme i KNVB Beker, vrátil porážku z podzimní části, a to poměrně nenásilným způsobem. O své výhře jakožto favorit rozhodl už během první půle, rozhodující trefu si na své konto zapsal Antony, dvakrát pak úspěšně rozvlnil síť ještě Brian Brobbey.

Hosté si rozhodně na start do tohoto střetnutí nemůžou nijak stěžovat. Už v 5. minutě se totiž ujali vedení, to když Gravenberch prostrčil ve vápně balón nakrátko na Antonyho, ten musel zvolit rychlé zakončení, neboť se k němu snažil již přistupovat například bránící Warmerdam, a nakonec střela, tečovaná ještě vracejícím se Q. Timberem, zaplula ke vzdálenější tyčce.

Ajax pokračoval v ofenzivním trendu i nadále a snažil se najít cestu za pojišťující brankou. A o tu se postaral ve 19. minutě svou hlavičkou Brobbey, jehož natěsno nestrážil stoper van der Maarel, takže mohl zužitkoval velmi pohotově centr z levé strany od Tadiče. Od té doby se již amsterdamský výběr soustředil především na defenzivní činnosti, útočení vážně nebylo třeba.

Najednou se tak Utrecht propracoval ke svým prvním možnostem, přece jenom se mu vpředu otevíraly prostory, Warmerdam ale ve 36. minutě nemířil přesně a ve 41. minutě se nezadařilo v koncovce ani Douvikasovi, který byl přesnému zásahu zřejmě nejblíže ze svých spoluhráčů. A poněvadž ke snížení v tomto případě nedošlo, ztrestali de Godenzonen tohle neproměnění.

Oba týmy se už chystaly na poločasovou přestávkou, ještě před ní se ovšem gólově prosadil podruhé v tomto duelu Brobbey, jenž z hranice brankového území zužitkoval pas zleva od Tadiče. Ve druhém dějství již žádná další změna skóre na řadu nepřišla. Domácí jednoduše nenašli správný recept na dramatizování stavu, jejich soupeř si pohotový náskok lehce hlídal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele