základní část, 16. kolo
12.12.2021 12:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Twente po divokém úvodu přehrálo konkurenční Waalwijk 2:1

Twente potvrdilo dobrou formu z poslední doby a nyní na ligové scéně neprohrálo již popáté za sebou, k tomu si na konto připsalo dokonce čtvrté vítězství a tabulkou se tak prozatím vyhouplo na vynikající páté místo se ziskem osmadvaceti bodů. Naopak RKC nedokázalo navázat na minulý úspěch s Nijmegenem (2:1) hlavně kvůli zpackané úvodní pětiminutovce, dvoubrankové manko i přes brzkou odpověď nakonec dohnat nedokázalo.

Waalwijk se proto stále nachází na čtrnácté příčce s patnácti body a před šestnáctou barážovou pozicí Fortuny drží už jen tříbodový odstup. V domácím dresu znovu odehrál celý zápas český krajánek Michal Sadílek, útočník Václav Černý přišel na trávník jako střídající hráč v 70. minutě. FC vstoupilo do nedělního střetnutí fantasticky a do vedení se dostalo již po necelých dvou minutách zásluhou svého nejlepšího kanonýra Rickyho van Wolfswinkela.

Ten vsítil svůj osmý gól v tomto ligovém ročníku po střele z bezprostřední blízkosti v podání Misidjana a dobrém zákroku brankáře Vaessena, jelikož stál ve správnou chvíli na správném místě a svou dorážku pohotově usměrnil do zcela odkrytého prostoru tří tyčí. Neuběhly ani další tři minuty a klub z Enschede vedl dokonce o dva góly. Vynikající finální nahrávku Rotse totiž zužitkoval nabíhající Michel Vlap přesnou střelou k tyči.

Hosté se však v žádném případě nevzdali a přesně po deseti odehraných minutách oživli své naděje na bodový zisk. Jens Odgaard se dostal k odraženému balónu před hranicí pokutového území a nekompromisně ho uklidil do levé šibenice. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně upadlo a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Teprve krátce po přestávce se snažili pojistit náskok FC aktivní Van Wolfswinkel s Misidjanem, ale úspěšní nebyli.

RKC se snažilo přitlačit v závěrečné dvacetiminutovce a vyrovnat mohlo v 75. minutě, nicméně ránu Odgaarda brilantně zneškodnil pozorný gólman Unnerstall. Snaha outsidera definitivě upadla v 89. minutě, neboť byl za surový zákrok přímo vyloučen Shawn Adewoye a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele