základní část, 12. kolo
05.11.2021 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Twente konečně zabralo a v domácím prostředí těsně udolalo Heracles

Twente přerušilo svou sérii čtyř zápasů bez vítězství a tentokráte díky brzké brance Meese Hilgerse dokázalo v páteční předehrávce 12. kola uspět nad Heraclesem nejtěsnějším poměrem 1:0, v Eredivisii se proto posunulo na šestou pozici s osmnácti body. Celek z Almela naopak nenavázal na bezbrankovou remízu s Ajaxem a na ligové scéně nebodoval naplno počtvrté za sebou, v tabulce mu tak stále patří až třináctá příčka s jedenácti body.

Svěřenci trenéra Rona Janse začali naprosto úchvatně a svůj jediný gól vsítili po necelých pěti odehraných minutách. Teprve dvacetiletý obránce Hilgers předvedl dostatečný důraz v před brankovém prostoru a po centru z přímého volného kopu dopravil míč do prostoru tří tyčí trochu netradičně svým tělem. Od této chvíle tempo hry přeci jen lehce opadlo, domácí mohli navýšit svůj náskok necelých deset minut před přestávkou.

Hvězdný kanonýr Ricky van Wolfswinkel se totiž ocitl před poloprázdnou brankou, ovšem v tuto chvíli své střelecké schopnosti neprokázala a balón uklidil příliš vysoko. V samém závěru prvního poločasu mohl z ničeho nic srovnat stav Vloet, jenomže jeho okamžitou ránu z první dokázal fantasticky ukrýt ve svých rukavicích pozorný gólman Unnerstall. Ve druhém poločase nadějných akcí ještě ubylo a klub z Enschede se spíše soustředil na defenzivní činnost.

Jediná větší možnost se zrodila zhruba v polovině druhého dějství, kdy na konci pohledné akce stanul kapitán Brama a zamířil doprostřed branky, nicméně gólman Blaswich brilantně odvrátil balón na rohový kop. Heracles se ve zbývajícím průběhu vůbec k ničemu nedostalo a příště bude mít co napravovat s konkurenční Fortunou, FC zavítá na půdu trápící se Sparty. V domácím dresu znovu odehrál celý zápas český obránce Michal Sadílek, naopak jeho krajan Václav Černý se stále zotavuje po zranění kolene.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele