základní část, 14. kolo
28.11.2021 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Feyenoord neproměnil velké šance a v Enschede jen remizoval

Feyenoord po těžkém pohárovém utkání na půdě pražské Slavie nedokázal potvrdit papírové předpoklady v Enschede a tentokráte remizoval s houževnatým Twente po bezbrankovém výsledku. V tabulce se sice udržel na třetí pozici s devětadvaceti body, avšak jeho manko na vedoucí Ajax nyní činí už čtyři body. Rotterdamský celek navíc přišel o šňůru čtyř ligových výher v řadě, naopak domácí po dvou předchozích úspěších potvrdili zlepšující se formu.

Twente předvedlo v nedělním utkání vynikající defenzivní výkon a v Eredivisii již neprohrálo potřetí v řadě, proto se v tabulce nachází na velmi solidním sedmém místě s dvaadvaceti body. V jeho dresu znovu nastoupil od samého začátku český krajánek Michal Sadílek, po táhlých problémech s kolenem opět usedl na lavici náhradníků forvard Václav Černý a do hry se dostal krátce po hodině hry.

Hosté se kvůli nákaze koronavirem museli obejít bez své brankářské jedničky Bijlowa a nahradit ho musel Marciano, jenž oproti čtvrtečnímu střetnutí v Praze předvedl mnohem koncentrovanější výkon. První větší možnost byla k vidění po necelých osmi odehraných minutách, kdy z hranice pokutového území vypálil Zerrouki a Marciano vynikajícím zákrokem jednoruč odvrátil balón do zámezí.

Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, mírný favorit poprvé zahrozil až v 58. minutě. Z necelých třiceti metrů razantně vypálil Aursnes a gólman Unnerstall měl co dělat, aby jeho bombu vyboxoval do bezpečí.

Přesně v polovině druhé půle přišel na trávník hrdina duelu se Slavií Dessers a okamžitě mohl rozhodnout, ale jeho pokus z mírného úhlu odvrátil Unnerstall nadvakrát do zámezí. Vzápětí pálil těsně vedle protější konstrukce Toornstra a pak aktivní Dessers hned dvakrát zblízka nevyzrál na výtečného domácího strážce, výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele