základní část, 12. kolo
07.11.2021 12:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Groningen opět neuspěl a s Walwijkem se rozešel smírně po výsledku 1:1

Groningen se nedokázal zvednout ani v důležitém zápase s Waalwijkem a po minulé porážce 0:3 v Nijmegenu nyní remizoval se svým nedělním rivalem v poměru 1:1. Hosté k tomu téměř po celý průběh vedli, FC se povedlo srovnat až necelých deset minut před závěrečným hvizdem. V tabulce se proto stále nachází na patnáctém místě s jedenácti body, RKC doposud získalo stejný bodový zisk a je třinácté.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga vstoupili do zápasu aktivněji a hned v úvodní minutě mohli otevřít gólový účet, když se v nadějné pozici objevil Bakari, avšak na poslední chvíli byl zablokován. Mírný outsider tohoto střetnutí se přeci jen dočkal po necelé čtvrthodině hry. Odgaard vymyslel nádhernou kolmici do běhu pro Michiela Kramera, zkušený dvaatřicetiletý útočník si pak počkal na vhodnou chvíli a přízemní střelou skóroval s pomocí protější tyče.

Domácí od tohoto okamžiku přeci jen přidali a srovnat mohli přesně v polovině úvodního dějství, avšak hlavičkující Šverko přeci jen mnul pravou tyč o několik decimetrů. V samém závěru první půle se musel vytáhnout brankář Vaessen, jenž fantasticky vychytal z bezprostřední blízkosti střílejícího Van Hintuma. Hostující strážce opět čaroval ihned po změně stran, v tuto chvíli brilantně zneškodnil ránu Suslova vyslanou ze střední vzdálenosti.

Pak tempo hry přeci jen trochu opadlo, zajímavá byla až závěrečná čtvrthodina. Nejprve napřáhl z hranice pokutového území domácí Kasanwirjo a mířil o kousek vedle prostoru tří tyčí, vzápětí na opačné straně hlavičkoval Meulensteen a až z brankové čáry vykopával míč kolenem dobře postavený El Hankouri. Groningen dosáhl na vytouženou vyrovnávací trefu v 85. minutě zásluhou střídajícího Jørgena Stranda Larsena, který po prudké přihrávce El Hankouriho zamířil ve skluzu přímo do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele