základní část, 19. kolo
16.01.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

PSV nakonec udolalo Groningen a zůstává v čele Eredivisie

PSV nemělo snadný vstup do nového roku, nicméně díky brzké brance německého šplímachra Maria Götzeho nakonec zvítězilo v Groningenu nejtěsnějším poměrem 1:0 a udrželo se tak na čele Eredivisie se ziskem šestačtyřiceti bodů o bod před mistrovským Ajaxem. Domácí se za svůj nedělní výkon v žádném případě nemusejí stydět, ale v Eredivisii prohráli již potřetí v řadě a jsou až třináctí se ziskem devatenácti bodů.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta nepředvedli úplně nejlepší výkon a na vydřené výhře se pořádně natrápili. Za celý zápas totiž vystřelili mezi tři tyče pouze dvakrát, jejich protivník nevyslal přímo na branku ani jeden pokus. Hned svou úvodní větší šanci z 10. minuty přetavili v rozhodující trefu. Devětadvacetiletý Götze totiž využil skvělé práce na levém křídle a po finální nahrávce Gakpa s přehledem rozvlnil síť ze tří metrů.

Eindhovenský gigant mohl navýšit náskok v nastaveném čase úvodního dějství, když po hezké akci středem hřiště nepříjemně vypálil Doan, jenomže jeho ránu vynikajícím způsobem zneškodnil brankář Leeuwenburgh. Domácí se v žádném případě nechtěli vzdát a blízko k vyrovnání měli necelé čtyři minuty po změně stran.

K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Duarte a parádní technickou střelou orazítkoval břevno, po následném obrovském závaru před gólmanem Drommelem skončil balón v zámezí. PSV si pak s přehledem hlídalo těsný náskok a soupeře až do závěrečného hvizdu prakticky k ničemu nepustilo, v příštím kole se pokusí navázat na tento výsledek v očekávaném šlágru právě proti Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, youtube.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele