základní část, 16. kolo
12.12.2021 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Feyenoord se v Groningenu spíše trápil, na severu Nizozemska remizoval

Feyenoord odvedl v Groningenu mdlý výkon, remíza byla logickým vyústěním dění na hrací ploše. A stejně jako v minulé sezóně na severu Nizozemska výhru neurval. Domácí potvrdili, že v posledních týdnech jsou prostě hodně těžko k poražení, působili především organizovaně v defenzivních činnostech, a v Eredivisie tedy už poosmé z minulých devíti případů bodovali.

Hosté bezpochyby nepůsobili úplně svěžím dojmem. Rozhodně svého soka nezásobovali nějakými nebezpečnými střeleckými pokusy, jak by se dle papírových prognóz dalo očekávat. Vlastně až ve 24. minutě se naopak podařilo zahrozit domácím, ze střední vzdálenosti vypálil Ngonge, gólman Bijlow si nepočínal nejjistěji, ovšem nakonec přece merunu zkrotit dokázal.

Teprve ve 40. minutě se ozval rovněž rotterdamský výběr, z dálky napřáhl Toornstra, že by však jeho zakončení patřilo mezi nejpovedenější, to se říci nedá, takže skončilo jen v zámezí. Zkraje druhé půle se snažil rozvlnit síť groningenské branky Pedersen, který si seběhl blíže do středu a ozkoušel svou levačku, ve finále ale neměl brankář Leeuwenburgh potíže zasáhnout.

Ke změně skóre mohlo dojít prakticky pouze po standardních situacích, ze hry se obě mužstva vážně dost stěží prosazovala. A Feyenoord právě jednu takovou využil, po rohovém kopu se k teči šťastně propracoval Senesi. Avšak Groningen poměrně brzy reagoval na inkasování, to když Duarteho nákop převzal Larsen, který jemným lobem překonal vyběhnuvšího Bijlowa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele