základní část, 8. kolo
01.10.2021 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Twente dokázalo dohnat jednobrankové manko, v Groningenu uhrálo aspoň plichtu

Docela dlouhou dobu měl Groningen tohle střetnutí pod vlastní kontrolou, vytvořil si těsný náskok po trefě Cyrila Ngongeho, nicméně taktika ubránit ho až do závěrečného hvizdu sudího van den Kerkhofa mu nakonec nevyšla. Zhruba čtvrthodinku před koncem se zdařilo Twente vyrovnat zásluhou Manfreda Ugaldeho.

Groningen zaznamenal svůj jediný přesný zásah tohoto utkání už v 8. minutě, to když centr z pravé strany od Suslova nenašel zprvu kýženého adresáta, bránící Zerrouki ovšem balón odvrátil pouze k nohám Ngongeho, který si ho narovnal na svou levačku a vypálil nechytatelně do šibenice. Twente tenhle moment následně k nějaké větší aktivitě v útoku neprobudil, bránu soupeře ohrožovalo vážně jenom sporadicky.

Přesto se dočkalo ve druhém dějství vyrovnání. Byť domácí v defenzívě působili kompaktně a zamezovali svému protivníkovi v nebezpečném podnikání ve většině případů úspěšně, jednogólové vedení neudrželi. V 74. minutě nedobře odhadl situaci stoper Dammers, který místo aby míč odkopl do bezpečí, přenechával ho brankáři Leeuwenburghovi, jenže ten u něj nebyl včas, zezadu se tak přiřítil střídající Ugalde, a ten tohohle nedorozumění svých soupeřů náležitě využil.

V 87. minutě přitom mohli hosté dokonce strhnout výhru na svou stranu, kdyby hlavička Cleoniseho neskončila jen na břevně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host vyhrál poslední 2 zápasy za 4,41 a 3,1. Ted by měl rupnout za 2,81??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele