základní část, 15. kolo
02.12.2021 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Antony (© AFP)

Ajax deklasoval Willem a i po 15. kole zůstane v čele Eredivisie

Předehrávka 15. kola začala trochu netradičně už ve čtvrtek a také jeden ze soupeřů nebyl příliš obvyklý, neboť se v ní představil obhájce mistrovského titulu Ajax a vedl si nadmíru dobře. Amsterdamský gigant totiž sehrál naprosto vynikající první poločas a trápící se Willem II nakonec porazil vysoko po výsledku 5:0, v tabulce se proto udržel na vedoucí pozici s šestatřiceti body a před druhým Feyenoordem si prozatím vytvořil čtyřbodový náskok.

Hosté naopak prohráli v Eredivisii již popáté za sebou a celkově nepoznali pocit vítězství osmkrát v řadě, v tuto chvíli jim tedy patří až dvanácté místo s osmnácti body. Domácí byli dominantní od úvodního hvizdu a první větší možnost si vypracovali již v 6. minutě, avšak Gravenberchova pohotová rána byla na poslední chvíli sražena do zámezí jedním z bránících hráčů. AFCA otevřelo gólový účet přesně po odehrané čtvrthodině.

Antony převzal balón od Álvareze a následně napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho krásná střela nakonec zapadla k protější tyči kolem plachtícího brankáře Wellenreuthera. Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl v skóre byl dvoubrankový, jelikož argentinský obránce Lisandro Martínez se po rohovém kopu z levé strany rozehraném nakrátko dostal k odraženému míči a z deseti metrů ho i s porcí štěstí přeci jen dostal do prostoru tří tyčí.

Domácí rozhodně nepolevovali ani v následujícím průběhu a třetí trefu přidali v polovině úvodního dějství. Podruhé se zapsal do listiny střelců teprve jednadvacetiletý brazilský forvard Antony, jenž po parádní kombinaci spoluhráčů vystřelil ze čtrnácti metrů a zamířil přesně do pravého spodního růžku. Ajax vzápětí dokonce rozvlnil síť počtvrté zásluhou svého nejlepšího kanonýra Hallera, ale jeho trefa neplatila vinou zhruba metrového ofsajdu.

Jasný favorit se mohl opět prosadit ihned po změně stran, nicméně Martínez prudkou hlavičkou orazítkoval pouze břevno a poté zcela volný Davy Klaassen našel taktéž hlavou jen rukavice připraveného Wellenreuthera. O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, to totiž skóroval Klaassen.

Osmadvacetiletý záložník využil měkoučkého pasu z pravého křídla od Gravenbercha a razantní hlavičkou ze čtyř metrů se nemýlil. Gólový účet uzavřel za dalších pět minut Danilo, který obdržel nahrávku před branku v podání střídajícího Rensche a zblízka snadno překonal naprosto bezmocného Wellenreuthera. V samém závěru ještě neproměnil dvě obrovské příležitosti Berghuis a výsledek se proto už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, youtube.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 neuznane goly pricemz branka Hallera mela platit, sice stal v offsidovem postaveni ale zaverecnou prihravku nedostal od spoluhracu nybrz od obrancu Willem II ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele