základní část, 3. kolo
29.08.2021 14:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Ajax snadno porazil Vitesse, český obránce Hájek zaznamenal vlastní branku

Stejným poměrem, jakým Ajax v rámci prvního kola Eredivisie skolil Nijmegen, zvítězil též ve svém druhém domácím utkání nad Vitesse, konkrétně hovoříme o tom pětigólovém. Hosté sice plnili na půdě nizozemského velikána roli outsidera, přesto určitě věřili, že mu budou moci konkurovat daleko lépe. Vlastencem se pod tento zápas mimochodem podepsal i český rodák Tomáš Hájek.

Amsterdamskému výběru rozhodně dopomohl na dobré psychické pohodě brzký vstřelený gól z 5. minuty utkání. Mazraoui na pravé straně chytře přes bránícího Tronstada efektivní patičkou uvolnil do vyložené pozice sbíhajícího si Antonyho, ten ve vápně dlouho nad ničím moc nepřemýšlel a svou levačkou umístil balón přesně do spodního rohu brány, kam se gólman Schubert pouze marně natahoval.

Vitesse zahrozilo poprvé výrazněji v 15. minutě, do brejku se dostávali Frederiksen společně s Berem, přičemž druhý jmenovaný pořádně vyčinil svému spoluhráči, že pálil z poměrně velké dálky, poněvadž kdyby obdržel přihrávku, objevil by se zřejmě v tutové pozici. O pár chvil později zachraňoval arnhemský celek před další pohromou Tronstad, jenž obětavě zablokoval před brankovou čárou zakončení Gravenbercha, které jednoznačně směřovalo do prostoru třech tyček.

Ajax byl i nadále nebezpečnějším mužstvem, ve 24. minutě mířil těsně nad břevno Tadič, ve 28. minutě se z blízkosti vůči Schubertovi neprosadil Haller. Ve 31. minutě již však de Godenzonen přece gólově udeřili, po krkolomném biliáru v pokutovém území dotlačil balón do brankové sítě číhající Álvarez. A ve 43. minutě hosté inkasovali ještě potřetí, přičemž zřejmě tenhle moment definitivně zametl jejich naděje na uzmutí zdárného výsledku pod koberec. Álvarezovu dělovku z dálky stačil ještě Schubert vyrazit konečky prstů do brankové konstrukce, pár vteřin nato se ale k dorážce propracoval Gravenberch, i díky asistenci Hallera, který už svého protivníka v rukavicích přelstil.

Ani po obrátce domácí ve své útočné aktivitě nepolevovali, v 51. minutě se mínil zapsat na listinu šutérů Haller, bravurně ovšem proti jeho přízemní střele zasáhl neustále zaměstnávaný Schubert. V 60. minutě německý brankář ve službách hostujícího družstva už však přece kapituloval, celkově počtvrté, po Tadičově počínání totiž srazil balón do jeho protipohybu nešťastník Hájek. A první vlastní trefa v Eredivisie pro českého obránce byla na světě.

Poslední slovo v tomto měření sil, které možná až nečekaně jednoznačně vyznělo ve prospěch klubu z hlavní nizozemské metropole, si vzal Klaassen v 67. minutě. Tadič z levé strany přetáhl svůj pas do pokutového území na Martíneze, ten v hlavičkovém souboji přetlačil svého soka Witteka a sklepl merunu pro osmadvacetiletého záložníka, jenž ji bleskově protečoval za Schuberta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědavý , jak se ještě budou měnit tyto 2 kurzíky 4,74-4,99. 2,62 by měla být tutovice.

Reagovat
smazaný uživatel

Opisovač už to má na stole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele