základní část, 12. kolo
07.11.2021 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Senzace v Amsterdamu: Ajax doma pouze plichtil s Go Ahead Eagles

Tenhle výsledek je zapsaný jako jedno z největších překvapení v dosavadním průběhu tohoto ročníku Eredivisie. Ajax plnil roli jednoznačného favorita, výběr Go Ahead Eagles však jasně ukázal, že v posledních týdnech je v dobré pohodě, a tak svou sérii neporazitelnosti, včetně KNVB Bekeru, protáhl po této bezbrankové remíze z Amsterdamu na šest zápasů za sebou.

Před pár dny domácí v Lize mistrů slavili po vítězství v Dortmundu postup do osmifinále, na nizozemské scéně si měli pouze bez větších obtíží splnit svou povinnost v souboji s celkem, který pro ně na papíře nepředstavoval složitou překážku, jenže hosté dokázali šokovat. I přes všechny statistické údaje, ve kterých výrazně zaostávali za de Godenzonen, urvali cenný bod.

Devětadvacet střel na bránu, z toho ovšem jenom pět mezi tři tyče vyprodukoval Ajax během devadesáti minut. Mužstvo z Deventeru stačilo vypálit na branku pouze dvakrát, oba pokusy každopádně směřovaly do kýženého prostoru. Držení míče rovněž dle očekávání vyznívalo ve prospěch klubu z hlavního města Nizozemska. Ale v koncovce se mu vážně hrubě nezadařilo.

Suma sumárum se boj o první příčku v tabulce před následující reprezentační přestávkou dost zamotal. Ajax je sice stále ve vedení, avšak jen díky lepšímu skóre, než má druhé PSV. A na rozdíl pouhých dvou bodů je vzdálený třetí Feyenoord, jenž má však ještě jeden duel k dobru. Hosté naopak mohou být se svou situací spokojení, nacházejí se totiž mimo sestupové pásmo.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele