základní část, 7. kolo
31.10.2020 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Vitesse po obrátce ve druhém poločase opět zvítězilo a udrželo si druhou pozici

Willem dále pokračuje ve svém trápení a nyní i přes brzké vedení nedokázal zaskočit rozjeté Vitesse. Hosté totiž otočili nepříznivý vývoj po změně stran a nakonec se radovali z úspěchu v poměru 3:1. Celek z Tilburgu však nepředvedl úplně špatný výkon a dokonce vyprodukoval i více střeleckých pokusů, jenomže na bodový zisk nedosáhl. Momentálně v Eredivisii nevyhrál již pětkrát za sebou a v tabulce je až dvanáctý s pěti body.

Naopak výběr z Arnhemu navázal na minulý překvapivý úspěch s PSV (2:1) a v sedmi odehraných duelech zvítězil už šestkrát, proto se nachází na fantastickém druhém místě s osmnácti body a za vedoucím Ajaxem zaostává jen vinou horšího skóre. SBV začalo celkem zostra a míč do sítě dopravilo po osmi odehraných minutách, jenomže gól nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdu.

Domácí z ničeho nic prorazili po pětadvaceti minutách hry, kdy jednadvacetiletý útočník Ché Nunnely po skvělé přihrávce od Trésora Ndayishimiyeho stanul sám před brankářem Pasveerem a zblízka ho chladnokrevně propálil. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství se nic dalšího nepřihodilo, Willem mohl zvýšit svůj náskok šest minut po přestávce. To totiž předvedl dravý samostatný útok Kohlert a vzápětí vypálil k levé konstrukci.

Nicméně Pasveer se vytáhl s brilantním zákrokem a míč vyškrábl do zámezí. Vitesse dokázalo srovnat krok v 57. minutě. Loïs Openda po nahrávce od Tronstada vstřelil velmi kuriózní gól, neboť jeho střílený centr z pětadvaceti metrů nenápadně zaplachtil k protější tyči, gólman Brondeel si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Favorizovaní hosté otočili vývoj za dalších šest minut zásluhou Armanda Broji.

Teprve devatenáctiletý albánský forvard hostující v klubu ze slovutné anglické Chelsea obdržel skákavý přízemní centr od Manhoefa a z první parádně usměrnil balón do bližšího spodního rohu. Willem byl blízko ke své druhé trefě v 83. minutě, ale úchvatná rána Köhna jen orazítkovala břevno.

SBV se definitivně uklidnilo o dvě minuty později, kdy střídající Patrick Vroegh napřáhl po rychlém protiútoku z dvaceti metrů a jeho razantní projektil se odrazil do branky s pomocí pravé konstrukce. V hostujícím dresu se objevil na trávníku český obránce Tomáš Hájek, jenž odehrál zhruba posledních dvacet minut.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele