základní část, 24. kolo
28.02.2021 12:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Willem II konečně zabral a po výhře nad Spartou oživil své naděje na záchranu

Willem II se poslední dobou nacházel v hluboké krizi a na ligové scéně nezvítězil třikrát za sebou, ovšem nyní zvládl závěr zápasu v Rotterdamu a nakonec získal nesmírně cenné vítězství v poměru 2:0 nad místní Spartou. Díky tomu se vrátil na šestnáctou barážovou pozici se sedmnácti body o bod před Den Haag a na patnácté Venlo v tuto chvíli ztrácí pět bodů. Domácí nevyhráli posedmé v řadě a nacházejí se na třináctém místě s třiadvaceti body.

Svěřenci černohorského trenéra Željka Petroviče začali od samého začátku aktivně a bylo na nich znát, že s nepříznivou situací chtějí něco udělat. Na defenzivu protivníka poprvé našli recept necelých pět minut před přestávkou, kdy ze střední distance vyslal překvapivou střelu Mike Trésor Ndayishimiye a levou tyč vskutku minul o několik decimetrů. Stejný hráč znovu vypálil v nastavení první půle a i tentokráte minul prostor tří tyčí jen velmi těsně.

Hosté pokračovali v mírném tlaku i po změně stran a ve 49. minutě se pokusil otevřít gólový účet tohoto střetnutí Owusu, ale svým volejem mířil mimo. Sparta mohla z ničeho nic udeřit krátce po odehrané hodině, neboť se k hlavičce z nadějné pozice probojoval Thy, nicméně balón uklidil nad břevno. Jeden z klíčových okamžiků tohoto nedělního klání byl k vidění přesně v polovině druhého dějství.

Z pravého křídla parádně odcentroval právě Trésor a před hranicí brankového území předvedl vynikající důraz Ché Nunnely, jenž prudkou hlavičkou pokořil naprosto bezmocného brankáře Okoyeho. Ihned na to mohl navýšit náskok klubu z Tilburgu Wriedt, avšak domácí strážce si s jeho přízemní střelou doprostřed branky dokázal poradit. Hosté definitivně rozhodli o svém úspěchu v 78. minutě.

Jeffrey Fortes totiž ve vlastní šestnáctce evidentně přistrčil nabíhajícího Wriedta a rozhodčí Blom okamžitě nařídil pokutový kop. Fortesovi nejprve udělil žlutou kartu, ovšem po přezkoumání videozáznamu ho rovnou vyloučil za zmaření vyložené brankové možnosti. Balón si vzápětí postavil Trésor a bez větších potíží se trefil do pravého spodního růžku, Okoye si totiž vybral opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele