základní část, 7. kolo
01.11.2020 14:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Heerenveen nedal Spartě žádnou šanci a zvítězil hladce v poměru 4:1

Heerenveen znovu prokázal skvělou formu a nyní bez větších potíží zvítězil na půdě rotterdamské Sparty po celkem jednoznačném výsledku 4:1. O svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kde skóroval hned třikrát, domácím se jen podařilo zmírnit porážku v nastaveném čase z pokutového kopu. Hosté vyhráli v tomto ročníku Eredivisie popáté a se šestnácti body zůstali na krásném čtvrtém místě o dva body za vedoucím Ajaxem.

Domácí výběr naopak nenavázal na předchozí tři nerozhodné výsledky se silnými soupeři a stále zůstává bez jediného vítězství, se třemi body na kontě mu patří předposlední sedmnáctá pozice. Jasný favorit nedělního utkání začal naprosto skvěle a už v 7. minutě skóroval. Těsně předtím nebyl uznán zásah pozdějšího hrdiny Henka Veermana kvůli těsnému ofsajdu, pak se po hlavičkovém souboji šťastně odrazil míč k Benjaminu Nygrenovi a ten ho z otočky uklidil do bližšího spodního rohu.

Ve 25. minutě byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, neboť po rohovém kopu Joeyho Veermana z pravé strany stanul na hranici brankového území volný Jan Paul van Hecke a přesnou hlavičkou pokořil bezmocného brankáře Okoyeho. O dvanáct minut později spálil stoprocentní šanci aktivní Nygren, jeho projektil směřující k pravé tyči parádně zlikvidoval Okoye. Za dalších pět minut však měl přesnou mušku jeho spoluhráč Henk Veerman.

Ten se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a zblízka chladnokrevně napálil balón do prostoru tří tyčí. Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, v 57. minutě se Henk Veerman prosadil podruhé. Zkušený devětadvacetiletý útočník obdržel geniální kolmici za obranu protivníka od jmenovce Joeyho a s naprostým klidem zamířil k zadní tyči. Domácí se od tohoto okamžiku přeci jen osmělili a začali být aktivnější.

Nejprve byl blízko ke skórování Lennart Thy, ale ten svou dělovkou pouze napálil levou tyč. Přesně v polovině druhého dějství se branková konstrukce chvěla podruhé, jelikož gólman Mulder odvrátil ránu Harrouiho do pravé tyče. Sparta byla za svou snahu přeci jen odměněna v poslední možnou chvíli. Střídající Duarte totiž nešťastně přistrčil Dewaeleho a nařízenou penaltu s naprostým klidem proměnil Thy.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele