základní část, 32. kolo
07.05.2021 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta si hladce poradila s Vitesse a o bod předskočila osmé Heracles

Vitesse po jasné porážce v páteční předehrávce 32. kola na půdě rotterdamské Sparty zřejmě definitivně přišlo o druhé místo zaručující předkolo Ligy mistrů a ve zbývajícím průběhu bude mít co dělat, aby vůbec uhájilo současnou čtvrtou pozici zaručující kvalifikaci nově vzniklé Evropské konferenční ligy. Naopak domácí celek potvrdil skvělou formu a po překvapivém vítězství 3:0 se posunul na kýženou osmou pozici se třiačtyřiceti body.

Domácí celek se během několika týdnů dostal z blízkosti sestupového pásma a nyní bojuje o pohárové příčky, devátý Heracles prozatím předskočil o bod a dodatečné play-off o Evropskou konferenční ligu má na dosah. Hosté sice drželi míč z více jak šedesáti procent a na trávníku byli opticky lepším výběrem, ovšem mezi tři tyče vystřelili pouze jednou. To Sparta byla mnohem aktivnější a ze šesti střel přímo na branku hned třikrát skórovala.

Úvodní poločas probíhal v opatrnějším duchu, svěřenci trenéra Henka Frasera šli z ničeho nic do vedení necelých deset minut před přestávkou. Po akci na levém křídle odcentroval před branku Engels a před hranicí brankového území našel zapomenutého Bryana Smeetse, jenž pohotově nasměroval balón do sítě. SBV bylo v ofenzívě bezzubé i nadále a jedinou výraznější možnost si vypracovalo v 70. minutě.

Skvělý přehled ukázal Bazoer a ze střední distance se pokusil přelobovat lehce vyběhnutého brankáře Okoyeho, jenomže jeho pokus pouze orazítkoval břevno. Sparta rozhodla o svém úspěchu v závěrečné čtvrthodině, kdy během pouhých tří minut přidala další dvě trefy. V 77. minutě ji nejprve uklidnil devětadvacetiletý německý kanonýr Lennart Thy, jelikož se po rohovém kopu z pravé strany v podání Smeetse vyhoupl do vzduchu a hlavou zblízka pokořil bezmocného gólmana Pasveera.

Ihned na to přidal definitivní pojistku střídající Emanuel Emegha, teprve osmnáctiletý nigerijský talent po rychlém přečíslení totiž stanul u vzdálenější konstrukce a po famózní křížné přihrávce Meijerse nemohl minout zcela prázdnou branku. Celek z Arnhemu bude mít v příštím vloženém kole co napravovat proti mistrovskému Ajaxu, Sparta by chtěla navázat na tento solidní výkon v Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejnižší kurz .

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele