základní část, 19. kolo
28.01.2021 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta po nudném průběhu remizovala bez branek s Twente

Duel mezi domácí Spartou a hosty z Enschede toho příliš zajímavého nepřinesl a po zásluze tak skončil remízou 0:0. Rotterdamský výběr sice držel míč jen něco málo přes čtyřicet procent, i přesto si vytvořil více střeleckých pokusů. Nicméně vyložených možností si vypracoval pramálo a skórovat tedy nedokázal. V tabulce Eredivisie se nachází na desátém místě s dvaadvaceti body, Twente je sedmé s devětadvaceti body.

Úvodní půlhodina probíhala v opatrnějším duchu, poté mohla jít Sparta z ničeho nic do vedení. Skvělou individuální akci započal Auassar a poté se před prázdnou brankou soupeře snažil najít rozběhnutého Thye, jenž na balón o kousek nedosáhl. Svěřenci trenéra Rona Janse ve zbývajícím průběhu úvodního dějství ožili a svou největší šanci tohoto čtvrtečního utkání neproměnili zhruba deset minut před přestávkou.

Nádherné sólo přes několik protihráčů předvedl Menig, který se nakonec dostal do nadějné střelecké pozice před hranicí pokutového území a dobře mířil k levé konstrukci. Avšak s výtečným zákrokem na poslední chvíli přispěchal brankář Okoye a výrazně podržel svůj tým. Ihned po změně stran zahrozil na opačné straně Harroui a ve stoprocentní příležitosti trestuhodně selhal, neboť svou dorážku z bezprostřední blízkosti umístil vedle bližší tyče.

V následujících minutách tempo hry stále více upadalo a míč se po většinu času nacházel v blízkosti půlící čáry, ani jeden celek si už nic nebezpečného nevypracoval. Twente se v příštím kole pokusí přerušit svou sérii čtyř ligových zápasů bez tříbodového zisku proti zvedajícímu se Heerenveenu, Sparta by chtěla vyzrát na zachraňující se Den Haag.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele