základní část, 1. kolo
12.09.2020 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heerenveen našel recept na Willem a porazil ho 2:0

Heerenveen v otevíracím zápase nového ročníku Eredivisie dokázal přehrát konkurenční Willem II v poměru 2:0 a po velmi zodpovědném výkonu hlavně při defenzivní činnosti zaslouženě získal tři body. Hosté sice drželi balón z více jak šedesáti procent a nezaostávali ani střelecky, ovšem v produktivitě tentokráte selhali. SC se dostalo do vedení přesně v polovině prvního poločasu, svůj náskok pojistilo zhruba čtvrthodiny před koncem.

Domácí se poprvé ozvali ve 14. minutě, kdy si centr z křídla zpracoval v pokutovém území Willemu Van der Heide a pěkně mířil k levé tyči, ale s vynikajícím zákrokem přispěchal Ruiter a balón zneškodnil ve svých rukavicích. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena se dostali do vedení za dalších osm minut po rychlé akci na levé straně, kdy Van der Heide po hezké narážečce předložil míč zpětně na hranici pokutového území pro Lucase Woudenberga.

Ten si ho následně posunul před sebe a z osmi metrů ho uklidil do protějšího spodního rohu kolem pozdě reagujícího Ruitera. Pak až do poločasové přestávky k ničemu nebezpečnému nedošlo, hosté dokázali rozvlnit síť pět minut po výměně stran. Skórovat se povedlo Saglamovi, jenomže dvaadvacetiletý německý útočník se nacházel v jasném ofsajdu a branka tak neplatila. Ihned na to mohl na opačné straně rozhodnout Veerman.

Po parádní přízemní kombinaci na jeden dotek se zjevil ve velmi solidní možnosti, nicméně zakončení mu vůbec nesedlo a jeho rána letěla vysoko nad břevno. V 54. minutě vyhořel stejný hráč v další obrovské šanci, kdy stanul sám před Ruiterem. Jeho přízemnímu pokusu chyběla razance a hostující strážce tak neměl složitou úlohu. Heerenveen se mohl definitivně uklidnit zhruba za dalších dvacet minut po rohovém kopu.

Z pravé strany ho rozehrál Veerman a jeho načechraný centr našel hlavu Pawela Bochniewicze, jenž s pomocí země zamířil k bližší konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Ruitera. Ve zbývajícím průběhu žádný očekávaný tlak Tilburgu nepřišel a naopak Heerenveen zahrozil ještě dvakrát. Skóre se však neměnilo, neboť Van der Heide minul levou tyč o decimetry a poté střídajícího Dewaeleho vychytal fantastický Ruiter.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele