základní část, 21. kolo
06.02.2021 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitesse potřetí v řadě neuspělo, tentokráte podlehlo nevyzpytatelnému Heerenveenu

Heerenveen potvrdil dobrou formu z poslední doby a díky zodpovědnému výkonu přehrál favorizované Vitesse nejtěsnějším poměrem 1:0. Na ligové scéně tak podruhé zvítězil v domácím prostředí a posunul se na osmé místo tabulky s devětadvaceti body, za sedmým Twente navíc zastává jen o bod. Vitesse naopak po předchozích neúspěších s Venlem (1:4) i Waalwijkem (1:1) dále strádá a patří mu třetí pozice s dvaačtyřiceti body.

Vitesse v první polovině sezóny senzačně drželo krok s vedoucím Ajaxem, ale nyní upadlo do hluboké krizi a přímou účast v příštím ročníku evropských pohárů rozhodně nemá jistou. S Heerenveenem sehrálo velmi vyrovnaný duel, ovšem prosadit se nedokázalo. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a za zmínku stojí jen moment z 30. minuty, kdy svěřenci trenéra Johnnyho Jansena zahrávali pokutový kop.

Rozhodčí Nijhuis ho nařídil za nešťastnou ruku Doekhiho ve vlastní šestnáctce, míč na penaltový puntík si vzápětí postavil Joey Veerman. Dvaadvacetiletý záložník však nabídnutou možností pohrdl, famózní brankář Pasveer totiž jeho střelu směřující k pravé tyči nadvakrát zneškodnil. Nicméně domácí tento moment rozhodně nepoložil a po změně stran se neustále tlačili do zakončení.

V 52. minutě se po rohovém kopu dostal k nebezpečné hlavičce obránce Van Hecke, avšak z nadějné pozice hlavičkoval příliš vysoko. Neuběhlo ani dalších patnáct minut a k zajímavé střele z hranice pokutového území se propracoval Halilović, jehož pokus směřující k pravé konstrukci brilantně odvrátil Pasveer do zámezí. Heerenveen se dočkal rozdílového gólu zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

Defenzíva Vitesse naprosto zapomněla na Henka Veermana, který obdržel přesný centr z pravého křídla od střídajícího švédského mladíka Nygrena a z hranice brankového území hlavičkoval přímo k bližší konstrukci mimo dosah bezmocného Pasveera. Vitesse sice mohlo srovnat krok v nastaveném čase, jenomže když projektil Bazoera z deseti metrů parádně zneškodnil gólman Mulder, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele