základní část, 27. kolo
19.03.2021 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heerenveen po dalším bezgólovém duelu opět remizoval s Twente

Heerenveen s Twente nesehráli nijak zajímavou podívanou a stejně jako na podzim se v předehrávce 27. kola Eredivisie spolu rozešli smírně bez branek. SC tak v předchozích šesti ligových duelech zvítězilo pouze jednou a v tabulce mu patří desáté místo se čtyřiatřiceti body, k pohárové Evropě se proto znovu nepřiblížilo. Hosté nevyhráli popáté za sebou a dále se jim nedaří, momentálně se nacházejí na osmém místě se sedmatřiceti body.

Tento duel byl ze statistického hlediska naprosto vyrovnaný a dá se říci, že remíza je naprosto zasloužená. Za celých devadesát minut se urodilo jen pět přímých střel mezi tři tyče a míč se velice často nacházel v blízkosti půlícího kruhu. Po úvodní opatrnější půlhodině poprvé zahrozili hosté, kdy se ve velmi nadějné pozici zjevil Narsingh, avšak se zakončením váhal tak dlouho, až byl nakonec zablokován.

Hosté zahodili svou největší příležitost tohoto utkání zhruba deset minut před přestávkou. Po parádním centru z křídla se opřel do balónu teprve jednadvacetiletý Bosch a svou pumelicí orazítkoval pravou konstrukci. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství, nicméně tentokráte měli blíže ke skórování domácí. V 61. minutě se poprvé blýskl hostující gólman Drommel, jelikož zlikvidoval prudkou ránu Siema de Jonga.

Ani ne o šest minut později se strážce klubu z Enschede znovu musel vytáhnout, tentokráte zkrotil ve svých rukavicích přízemní střelu směřující do pravého spodního růžku v podání Joeyho Veermana. Pak už se zdálo, že k ničemu nebezpečnému nedojde, jenomže v samém závěru mohl rozhodnout o úspěchu Twente kanonýr Menig.

Ten se dostal k dorážce v brankovém území protivníka, ale svou dorážkou trefil jen bližší tyč a výsledek se proto nezměnil. Heerenveen se po reprezentační přestávce utká s vedoucím Ajaxem, Twente přivítá silné Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele