základní část, 27. kolo
21.03.2021 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse se proti Willemu neprosadilo a v boji o Ligu mistrů ztratilo cenné body

Vitesse nepotvrdilo skvělou formu z poslední doby a tentokráte jen bez branek remizovalo s houževnatým Willemem, který se snaží za každou cenu zachránit. Domácí výběr zůstává po této nečekané ztrátě na čtvrtém místě tabulky s dvaapadesáti body a za druhým Vitesse i třetím PSV momentálně zaostává o tři body. Celek z Tilburgu neprohrál v nejvyšší nizozemské soutěži již popáté za sebou a po delší době opustil sestupové pozice.

Hosté totiž v předchozích pěti případech vybojovali velmi solidních devět bodů a prozatím se posunuli na patnácté místo s dvaadvaceti body o skóre před šestnáctou barážovou příčku Venla. Svěřenci trenéra Thomase Letsche sice drželi balón téměř ze sedmdesáti procent a vytvořili si i mnohem více střeleckých pokusů, ovšem mezi tři tyče zamířili pouze čtyřikrát a na vynikajícího brankáře Muriče ani jednou nevyzráli.

Úvodní poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a oba gólmani neřešili mnoho složitých situací, na konto si pouze připsali snadné zákroky po střelách z větší vzdálenosti. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství, klub z Arnhemu přitlačil až v závěrečných pětadvaceti minutách. Do vedení se mohl dostat v 69. minutě, kdy z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl šestadvacetiletý marocký záložník Tannane.

Ten sice dobře mířil k levé tyči, ale nakonec ji minul o několik decimetrů. Za další čtyři minuty naopak mohl na druhé straně udeřit Owusu, ale i jemu chybělo potřebné štěstí a pravou konstrukci netrefil zhruba o půl metru. Ve zbývajícím průběhu se oba celky především soustředily na pozornou defenzívu a žádná gólová možnost se neurodila. Vitesse po reprezentační pauze zavítá na půdu Twente, Willem se pokusí vyzrát na nesmírně silný Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele