základní část, 12. kolo
13.12.2020 12:15 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse po remíze s Heerenveenem opustilo druhou příčku a je čtvrté

Vitesse nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti Heerenveenu a v domácím prostředí se s ním i přes vedení rozešlo smírně v poměru 1:1. V nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenalo ztrátu podruhé za sebou a v tabulce kvůli výhrám ostatních favoritů kleslo na čtvrté místo se šestadvaceti body, jeho manko na vedoucí Ajax momentálně činí čtyři body. SHeerenveen v lize nedosáhl na tříbodový zisk popáté za sebou.

První nedělní duel 12. kola byl v mnoha ohledech nesmírně vyrovnaný a z tohoto hlediska je nerozhodný výsledek naprosto zasloužený. Hosté se po čtvrté remíze v řadě nacházejí na osmé pozici s dvaceti body. Úvodní dvacetiminutovka tohoto střetnutí nic zajímavého nenabídla, pak mohl z ničeho nic udeřit teprve osmnáctiletý obránce Manhoef, kterého krásně uvolnil marocký reprezentant Tannane.

Domácí mladíček zkusil vystřelit z dvanácti metrů, ovšem horní tyčku přeci jen o kousek minul. Přesně po odehrané půlhodině měl blízko ke skórování Tannane. Jeho projektil ze střední vzdálenosti letěl do levého horního rohu, brankář Mulder se vytáhl s naprosto parádním zákrokem a balón odvrátil na rohový kop. Arnhem se dočkal zasloužené trefy ve 39. minutě, to měl totiž přesnou mušku Oussama Darfalou.

Sedmadvacetiletý alžírský kanonýr se po akci svých spoluhráčů a sérii odrazů zjevil před hranicí brankového území a míč nádherně usměrnil pod břevno. V samém závěru úvodního dějství chtěl pojistit náskok SBV Openda, jenomže jeho projektil z deseti metrů brilantně zneškodnil Mulder. Heerenveen se po změně stran přeci jen osmělil a za svou aktivitu byl odměněn v 54. minutě.

Srovnat stav dokázal Sherel Floranus, jenž sice po ráně Nygrena a famózním zákroku Pasveera neuspěl se svým prvním pokusem, ale při dorážce levačkou již zamířil doprostřed odkryté branky. Krátce na to dokonce rozvlnil síť Henk Veerman a mohl otočit vývoj, avšak jeho trefa nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdu. Pak se až do závěrečného hvizdu nic zásadního nestalo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, sporttube.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byli by hráči Arnheimu tupí, kdyby prohráli tento zápas .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele