základní část, 22. kolo
14.02.2021 16:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse znovu selhalo a po porážce s Twente kleslo na čtvrté místo

Vitesse se na ligové scéně stále nemůže dostat z krize a v tuto chvíli nevyhrálo už počtvrté v řadě, z toho hned třikrát prohrálo. Nyní nepotvrdilo úlohu favorita proti houževnatému Twente a nakonec mu podlehlo o dvě branky, v tabulce se proto propadlo na čtvrtou příčku s dvaačtyřiceti body o bod za třetí Alkmaar. Naopak svěřenci kouče Rona Janse přerušili svou šestizápasovou šňůru bez vítězství a nacházejí se na sedmém místě s třiatřiceti body.

Domácí celek sice ve středu zvládl čtvrtfinále národního poháru s druholigovým Excelsiorem (1:0), ovšem v tomto nedělním střetnutí se znovu trápil a neproměňoval své šance. Přitom do vedení se mohl dostat již po deseti odehraných minutách, kdy rozvlnil síť Dasa, ale jeho branka neplatila kvůli odpískanému ofsajdu. Neuběhlo ani dalších šest minut a na opačné straně udeřil hostující ostrostřelec Queensy Menig.

Pětadvacetiletý útočník vsítil svou sedmou ligovou trefu této sezóny díky přesně načasované přihrávce od Narsingha a sám před gólmanem Pasveerem se zachoval jako chladnokrevný kanonýr, jelikož balón usměrnil do vzdálenějšího spodního růžku. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství již k ničemu nebezpečnému nedošlo, klub z Esnchede chtěl pojistit svůj náskok ihned po změně stran.

Ve velmi nadějné pozici se zjevil Narsingh, avšak jeho prudkou střelu výtečně odvrátil do bezpečí jeden z bránících hráčů SBV. Tým z Arnhemu se postupem času snažil vyrovnat a stále častěji se tlačil na útočnou polovinu, vytouženého srovnání se málem dočkal v 71. minutě. Darfalou zkusil štěstí z dvanácti metrů a moc mu nechybělo, neboť minul horní tyč jen o několik decimetrů.

Twente až do samotného konce zodpovědně bránilo a druhou uklidňující trefu přidalo ve čtvrté nastavené minutě. Střídající Thijs van Leeuwen nepobyl na trávníku ani tři minuty a téměř okamžitě skóroval, neboť po rychlém brejku obdržel nahrávku od rozběhnutého Smala a ve skluzu přeci jen dopravil balón do prostoru tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele