základní část, 25. kolo
06.03.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente znovu nevyhrálo a s Willemem II se pouze rozešlo smírně

Twente nedokázalo naplnit papírové předpoklady ani proti houževnatému Willemu II, a i když ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vedlo, tak nakonec dosáhlo jen na remízu v poměru 1:1. V Eredivisii sice neprohrálo počtvrté za sebou, avšak s tímto nerozhodným výsledkem určitě nebude spokojeno. Naopak celek z Tilburgu alespoň částečně navázal na minulý úspěch se Spartou (2:0) a v tabulce mu patří šestnáctá pozice s osmnácti body.

Twente se kvůli výhře Utrechtu nad Waalwijkem (2:1) propadlo na osmé místo se šestatřiceti body a ve zbývajícím průběhu bude mít co dělat, aby udrželo příčky zaručující dodatečné play-off o Evropskou ligu. Hosté vstoupili do tohoto sobotního utkání o něco aktivněji a první větší možnost si vypracovali po čtyřech odehraných minutách, kdy z osmnácti metrů vystřelil pozdější řecký hrdina Vangelis Pavlidis a pravou tyč minul vskutku jen o decimetry.

Po necelé čtvrthodině hry se zjevil v obrovské šanci také hostující Nunnely, jenomže svůj volej usměrnil o kousek nad břevno. Domácí se pak pozvolně dostávali do svého obvyklého tempa a z ničeho nic mohli skórovat zhruba deset minut před přestávkou, jenomže dělovku Ebuehiho famózně zlikvidoval brankář Murič a následný přízemní pokus Roemeratoeho proletěl okolo levé konstrukce.

Ve druhém poločase se hrálo přeci jen opatrněji, Twente dokázalo vsítit rozdílový gól v 64. minutě. Narsingh přelstil ofsajdovou past a po vynikajícím lobu za defenzivu protivníka stihl ještě přihrát od koncové čáry před branku, kam si naběhl Jesse Bosch a ze šesti metrů nekompromisně rozvlnil síť. Svěřenci černohorského trenéra Željka Petroviče se však v žádném případě nevzdali a v 81. minutě srovnali krok.

Po naprosto zpackané rozehrávce týmu z Enschede totiž převzal míč Pavlidis a zblízka překonal naprosto bezmocného gólmana Drommela. V nastaveném čase sice mohl hostům vrátit ztracené vedení nejlepší klubový střelec Danilo, ale když hlavičkoval příliš vysoko, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele