základní část, 14. kolo
22.12.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Twente na závěr podzimní části vyhořelo a Spartě podlehlo o dvě branky

Twente opět potvrdilo nevyrovnanost výkonů z poslední doby a tentokráte neuspělo proti rotterdamské Spartě, které na závěr tohoto roku podlehlo po výsledku 0:2. Celek z Enschede může i přesto být s podzimní části spokojen, neboť vybojoval čtyřiadvacet bodů a prozatím je šestý. Hosté díky zlepšení v posledních dvou měsících poskočili již na deváté místo s osmnácti body a taktéž si nemusejí zoufat.

V domácím dresu znovu nastoupil do začátku český krajánek Václav Černý a odehrál necelých sedmdesát minut, avšak už posedmé v řadě se gólově neprosadil. Toto sobotní střetnutí bylo v mnoha ohledech vyrovnané, první poločas toho příliš zajímavého nepřinesl. Úvodní větší příležitost se zrodila až zhruba deset minut před přestávkou, kdy byl na poslední chvíli zablokován hostující Mario Engels. Rotterdamský klub se z ničeho nic prosadil v nastaveném čase.

Do vedení ho dostal právě Engels, jenž se po přímém volném kopu z pravé strany a nešťastném zákroku bránícího Ebuehiho dostal k odraženému míči a ze čtyř metrů nekompromisně propálil bezmocného brankáře Drommela. Domácí mohli vyrovnat necelých pět minut po výměně stran, ale Bramovi střela z osmnácti metrů vůbec nesedla a letěla o několik metrů nad horní tyčku.

Svěřenci kouče Henka Frasera se ještě více uklidnili v 67. minutě. Druhou trefu mírného outsidera přidal Deroy Duarte, jelikož si parádně vymíchal bránícího protihráče a nakonec se z dvaceti metrů náramně trefil k pravé konstrukci, Drommel se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Hosté rozvlnili síť ještě jednou a to zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně trefa střídajícího Kharchouche neplatila vinou těsného ofsajdu.

V 85. minutě mohl vykřesat naději na bodový zisk Dervişoğlu, jenomže ten z dvanácti metrů mířil o kousek nad břevno. Za další dvě minuty zahrozil na opačné straně Smeets, ovšem když si s jeho přízemním projektilem dokázal poradit pozorný Drommel, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele