základní část, 20. kolo
31.01.2021 12:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Twente se opět neprosadilo a tentokráte remizovalo s Heerenveenem

Twente nedokázalo skórovat ani ve svém třetím ligovém zápase v řadě za sebou a po nedávné remíze 0:0 s rotterdamskou Spartou se tentokráte rozešlo smírně bez branek s Heerenveenem. V nejvyšší nizozemské soutěži proto nezvítězilo popáté za sebou a v tabulce mu stále patří sedmá pozice se třiceti body. Heerenveen nepředvedl tak kvalitní výkon jako ve středu s Feyenoordem (3:0) a nachází se na devátém místě Eredivisie se šestadvaceti body.

Domácí celek byl od samého začátku mírně lepší a balón měl častěji na svých kopačkách, navíc svého nedělního rivala výrazně přestřílel. Hosté totiž za celých devadesát minut mířili mezi tři tyče pouze jednou a vzhledem k této bilanci musí brát bod všemi deseti. Twente v prvním poločase pálilo z každé pozice, jenomže většinou to zkoušelo ze střední vzdálenosti a brankář Mulder příliš práce neměl.

Za zmínku snad stojí jen nadějné rány Bosche s Narsinghem po necelé půlhodině hry, se kterými si pozorný hostující strážce dokázal poradit. Celek z Enschede zvyšoval po přestávce svůj tlak a krátce po odehrané hodině hry chtěl skórovat střídající srbský záložník Luka Ilič, ovšem ten byl na poslední chvíli zablokován a vybojoval pouze rohový kop. Svěřenci trenéra Rona Janse přeci jen rozvlnili síť přesně v polovině druhého dějství.

Po rychlém brejku odstavil Narsingh bránícího Floranuse a v samostatném úniku se zjevil kanonýr Menig, jenž z hranice pokutového území ukázkově přeloboval vyběhnutého Muldera. Nicméně rozhodčí Manschot tuto branku neuznal, neboť Narsingh se v době finální přihrávky na Meniga nacházel v ofsajdovém postavení a svým pohybem aktivně ovlivnil právě Floranuse.

Celek z Enschede se ve zbývajícím průběhu snažil s výsledkem něco udělat, ale když Ilič, Abassi i Zerrouki netrefili prostor tří tyčí, tak se výsledek již nezměnil. Twente se v příštím kole pokusí konečně zvítězit na půdě vysoce favorizovaného PSV, Heerenveen přivítá na vlastním stadionu silné Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele