základní část, 9. kolo
21.11.2020 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Vitesse přišlo o sérii pěti výher v řadě, v Groningenu remizovalo

Vitesse se podařilo uhrát bod na půdě Groningenu a alespoň do nedělního odpoledne se posunulo na vedoucí příčku tabulky. Po porážce na půdě Ajaxu ze září tak utrpělo svou druhou ztrátu v sezóně, zároveň skončila i jeho série pěti výher v řadě. Za domácí nejprve skóroval Patrick Joosten, hosté poté krátce před obrátkou vyrovnali Loïsem Opendou.

Arnhemský lodivod Thomas Letsch už předem avizoval, že místo důležitého článku sestavy, suspendovaného Riechedlyho Bazoera, nastoupí český rodák Tomáš Hájek, ten byl ovšem po poločase nakonec vystřídán. Svůj návrat na plac přitom prožil taktéž slovenský reprezentant Matúš Bero, který překonal své problémy s kolenem a ve finále odehrál devadesát minut.

U Trots van het Noorden mohli být rádi, že se jim na lavičku vrátil trenér Danny Buijs, který minulý duel na půdě Feyenoordu vynechal kvůli osobním důvodům, a dočasně ho tak nahradil jeho asistent Adrie Poldervaart. A jeho tým nesehrál proti mírnému favoritovi tohoto souboje vyloženě špatnou partii. Po mdlejším úvodu to byl on, kdo se ve 29. minutě ujal vedení.

Toho se každopádně mohlo nejprve ujmout Vitesse. Bero, který naposledy do soutěžního klání nastoupil zkraje října, se mohl v 11. minutě zapsat na střeleckou listinu, orazítkoval ovšem levou nohou pouze brankovou konstrukci. Pak ale zaúřadoval gólově po Dammersově přihrávce Joosten, jehož zakončení z dálky skončilo nechytatelně a přesně u vzdálenější tyče.

Ve 45. minutě se hostům podařilo odpovědět na inkasovanou branku. Tannane rozehrál standardku zleva pasem do šestnáctky, tam si balón, trochu se štěstím, zpracoval Openda, jenž si před brankářem Padtem věděl rady v koncovce. Ve druhé půli si asi největší možnost na skórování vytvořil Broja v 63. minutě, svým pokusem ovšem minul prostor domácí brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele