22. kolo
11.02.2020 20:45 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Sparta přestřílela Den Haag a přiblížila se klidnému středu tabulky

Sparta se v novém roce konečně chytla a v dohrávce 22. kola Eredivisie zvládla přestřelku s konkurenčním Den Haagem, který porazila po divokém výsledku 4:2. Hosté se sice dostali brzy do vedení, ovšem domácí ještě do přestávky dali hned tři branky a dvoubrankový náskok měli i po závěrečném hvizdu. Díky tomu se vyhoupli na jedenácté místo nejvyšší soutěže se sedmadvaceti body, ADO zůstává na předposlední sedmnácté příčce se sedmnácti body.

V hostujícím dresu nastoupil od začátku český krajánek Tomáš Necid a měl na svědomí finální nahrávku na úvodní branku tohoto střetnutí, jenomže svému celku nakonec ke kýženému bodovému zisku nepomohl. Na hřišti celkově strávil 71 minut. První větší možnost si vypracoval rotterdamský celek, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Patrick Joosten a ke skórování mu vskutku příliš nechybělo, neboť orazítkoval břevno.

Svěřenci anglického trenéra Alana Pardewa z ničeho nic prorazili v 17. minutě. Necid posunul balón chytře hlavou na volného Shaquilla Pinase, teprve jednadvacetiletý záložník si pak věděl rady a zblízka bez větších potíží rozvlnil síť. Sparta však nečekala s odpovědí ani pět minut a bleskově srovnala krok. K rohovému kopu se postavil Rigo a svým nádherným pasem našel hlavu Adila Auassara, jenž nekompromisně zakončil k pravé tyči.

Ve 27. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé, tentokráte napálil horní tyčku Rigo. Ani ne o šedesát sekund později předvedl nádhernou individuální akci Joosten a parádní ranou nedal brankáři Koopmansovi žádnou šanci na úspěšný zákrok. Necelých deset minut před přestávkou mířil těsně vedle levé tyče Ache, domácí se ještě více uklidnili v poslední minutě prvního dějství. Vůbec poprvé v této sezóně se prosadil obránce Bart Vriends.

Ten zužitkoval dalšího rohového kopu od Riga a hlavou překonal bezmocného Koopmanse - 3:1. Hosté oživili svou naději na bodový zisk v polovině druhé půle, kdy akci jeden na jednoho výtečně vyřešil Crysencio Summerville, elegantně obešel gólmana Harushe a prázdnou branku již neminul. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem odmítl vyrovnání Pinas, když pálil příliš vysoko. V nastaveném čase pečetil výhru mírného favorita Abdou Harroui, jehož parádní projektil ze střední distance zaplachtil k levé tyči a Koopmans se stačil pouze ohlédnout.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele