22. kolo
08.02.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Waalwijk se proti Zwolle neprosadil a remizoval s ním 0:0

Waalwijk v dalším důležitém zápase o záchranu nedokázal vyzrát ani na konkurenční Zwolle a po nepříliš zajímavém průběhu se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Momentálně tak sice přerušil svou šňůru tří ligových utkání bez bodového zisku, jenomže v tabulce Eredivisie se stále nachází na beznadějně posledním osmnáctém místě s dvanácti body na kontě, za sedmnáctou barážovou příčkou Den Haagu zaostává o bodů pět.

PEC bude s remízovým výsledkem spokojeno tak na půl, neboť nenavázalo na týden staré vítězství s Groningenem (1:0), na druhou stranu se počítá každý bod v boji o udržení prvoligové licence. Hostům v tuto chvíli patří čtrnácté místo s dvaadvaceti body. V prvním poločase bylo Zwolle aktivnější a míč drželo z více jak šedesáti procent, jenomže po změně stran už v tomto ohledu nedominovalo a navíc celkově vyprodukovalo méně střel.

Více jak pět tisíc fanoušků na stadionu Mandemakers se nedočkalo příliš gólových možností, za devadesát minut byly k vidění jen dva pokusy mezi tři tyče. Největší příležitost prvního poločasu se zrodila po necelé čtvrthodině hry a dostal se do ní Waalwijk. Po centru z křídla si zpracoval míč Van der Venne, poté se s ním probojoval do nadějné střelecké pozice, ovšem nakonec zamířil z dvanácti metrů těsně vedle levé konstrukce.

Stejný hráč se opět pokusil zahrozit zhruba deset minut před poločasovou přestávkou, avšak ani tentokráte neseřídil svá mířidla přesně. Ve 42. minutě se poprvé ozvali i hosté, ale dalekonosný pokus Lama neměl příliš šancí na úspěch. Obrázek hry se lehce změnil na začátku druhého dějství, pak tempo hry znovu opadlo. Nejprve se k dorážce protlačil Leemans, nicméně na připraveného brankáře Zetterera si nepřišel.

Vzápětí musel ojediněle zasahovat gólman Vaessen, jenž si poradil s přízemním pokusem Van Duinena. PEC bylo nejblíže ke skórování v 57. minutě, kdy z více jak třiceti metrů zkusil štěstí Thy a jeho nebezpečná rána prosvištěla o centimetry vedle pravé tyče. Následně až do závěrečného hvizdu k ničemu nebezpečnému nedošlo, oba celky se soustředily na pozornou práci v defenzivě a v útočné fázi nic zajímavého nevymyslely.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele