4. kolo
26.09.2019 20:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord prohlubuje krizi, v dohrávce 4. kola jasně podlehl Alkmaaru

Alkmaar v očekávané dohrávce 4. kola potvrdil lepší aktuální rozpoložení a na půdě konkurenčního Feyenoordu zvítězil celkem hladce po výsledku 3:0, díky tomu se posunul na třetí místo tabulky se šestnácti body jen o skóre za druhé PSV a vedoucí Ajax. Rotterdamský celek naopak vybojoval jen dvě výhry ze sedmi odehraných utkání v nejvyšší nizozemské soutěži a s deseti body je až desátý, celkově nedokázal zvítězit potřetí za sebou.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce zabrali domácí a vytvořili si několik dobrých příležitostí, jenomže do vedení se dostalo AZ a to zhruba pět minut před koncem prvního poločasu. Po změně stran skórovalo v Rotterdamu ještě dvakrát, mírný favorit čtvrtečního střetnutí se prakticky na nic nezmohl. Hosté poprvé zahrozili v 9. minutě, nicméně Myron Boadu v nadějné pozici nezakončil a pak se marně dožadoval i odpískání pokutového kopu.

Přesně v polovině úvodní půle mohl na druhé straně rozvlnit síť Berghuis, avšak brankář Bizot byl u své pravé tyče včas a míč odvrátil na rohový kop. Ihned na to zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Toornstra, ale svou dělovkou pouze orazítkoval břevno. Vzápětí se ve středu šestnáctky protivníka zjevil Narsingh a Bizot se znovu musel vytáhnout s brilantním zákrokem proti ráně směřující doprostřed branky. AZ z ničeho nic udeřilo ve 39. minutě.

Aktivní Boadu využil přesně načasované přihrávky od Wijndala a poloprázdnou branku nemohl minout. V nastaveném čase obdržel žlutou kartu Berghuis a rozhodčí Kamphuis si šel celou situaci prohlédnout k videu, na jehož základě svůj verdikt nezměnil a domácí útočník si tak mohl oddechnout, že neodchází předčasně do útrob stadionu. Pět minut po přestávce zvýšil vedení Alkmaaru teprve dvacetiletý záložník Calvin Stengs.

Ten po nahrávce Sugawary napřáhl z pětadvaceti metrů a balón usměrnil přesně do levého spodního rohu, gólman Vermeer se natahoval marně. V dalším průběhu Feyenoord marně dobýval defenzivu soupeře a v 83. minutě inkasoval třetí rozhodující zásah. Svou šestou trefu v této ligové sezóně vsítil Maročan Oussama Idrissi, jenž se dostal k míči jako slepý k houslím po obrovské hrubce domácího kapitána Koopmeinerse a z osmi metrů propálil naprosto bezmocného Vermeera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele