základní část, 13. kolo
25.11.2018 14:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Willem II - SBV Vitesse 1:3

Arnhem potvrdil vzrůstající formu z poslední doby a nyní celkem hladce zvítězil na půdě Tilburgu v poměru 3:1. Tabulkou se tak posunul na čtvrtou pozici s jednadvaceti body a za třetím Feyenoordem zaostává o bodů pět. Domácí naopak nenavázali na minulý úspěch ve Zwolle a jsou třináctí se třinácti body. SBV rozhodl o své výhře již v prvním poločase, kdy vstřelil všechny tři góly, Willem se zmohl pouze na snížení tři minuty před koncem.

Hosté se nastartovali vedoucí trefou po necelé čtvrthodině hry, kdy zužitkovali hned svou první vážnější příležitost. Slovenský krajánek Matúš Bero po kolmici do pokutového území a následné geniální přihrávce patičkou od Oussamy Darfaloua vypálil zcela osamocen ze sedmi metrů a balón razantně uklidil přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Wellenreuthera. Arnhem navýšil svůj náskok deset minut před přestávkou.

Po rychlém protiútoku obdržel zpětnou přihrávku téměř od brankové čáry Ødegaard a mířil placírkou k zadní konstrukci do odkryté branky, míč ještě nasměroval do prostoru tří tyči zapomenutý Darfalou. To ale ze strany Vitesse nebylo všechno. Ve 44. minutě si po přímém volném kopu Ødegaarda z pravého křídla udělal místo na hranici brankového území Bryan Linssen a povedenou hlavičkou pokořil s pomocí země marně se natahujícího Wellenreuthera.

Po změně stran favorit nedělního klání zvolnil a soustředil se především na pozornou hru v defenzívě. Domácí mohli snížit krátce po odehrané hodině, když po pasu z levé strany a následné prudké hlavičce trefili pravou tyč, ke skórování jim vskutku chybělo jen několik centimetrů. S přibývajícím časem bylo všem jasné, že se na vítězi už nic nezmění. Tilburg zaznamenal alespoň čestný úspěch v 87. minutě.

Po souboji španělského kanonýra Frana Sola s bránícím Thelanderem původně nenařídil rozhodčí Kuipers pokutový kop, následně však celou situaci zkontroloval u videa a své rozhodnutí změnil. Thelanderovi k tomu po právu udělil žlutou kartu. Míč si postavil právě faulovaný Sol a usměrnil ho k pravé tyči. Gólman Eduardo sice vystihl směr střely, avšak na balón těsně nedosáhl. Domácím na jakékoliv další zdramatizování již nezbyl čas.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele