základní část, 5. kolo
15.09.2018 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Willem II - SBV Excelsior 2:2

Excelsior opět potvrdil, že hraje lépe na cizí půdě než před vlastními fanoušky, ovšem tentokráte přišel o vítězství v nadějně rozehraném zápase v samém závěru. V Tilburgu vedl o poločase o jednu branku a zhruba deset minut před koncem svůj náskok dokonce zvýšil, jenže poté během tří minut o náskok přišel a musí se tak spokojit s remízou 2:2. V tabulce je třináctý s pěti body, Willemu patří osmá pozice se sedmi body.

Domácí vstoupili do utkání přímočaře a poprvé zahrozili po čtyřech minutách, ovšem střela Avdijaje z hranice pokutového území prosvištěla těsně vedle levé tyče. Za dalších pět minut se naopak mohli do vedení dostat hosté, kdy po hezké kombinaci a několika soubojích pálil ze čtrnácti metrů Ómarsson, jenže horní tyčku vysoko přestřelil. Rotterdamský celek pokračoval v aktivitě i v dalších minutách a podruhé zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině.

Po akci na levém křídle a sražené přihrávce vypálil z první z hranice pokutového území Luigi Bruins a jeho projektil tentokráte proletěl nad břevnem jen o několik decimetrů. SBV se přeci jen dočkal ve 31. minutě. Po hrubé chybě Lieftinka při odkopu skončil míč na kopačce Bruinse a ten ho ze středu šestnáctky nekompromisně uklidil k levé tyči, brankář Wellenreuther se hnul na opačnou stranu a neměl šanci zasáhnout.

Po přestávce domácí výrazně přidali a byli blízko k vyrovnání. Nejprve v 50. minutě po rohovém kopu nakrátko střílel Crowley a levou šibenici těsně minul. O dvě minuty později to zkusil z hranice pokutového území Llonch a mířil zhruba o metr vedle bližší konstrukce. V dalších minutách selhal ve velké možnosti Ómarsson a na druhé straně vychytal gólman Stevens španělského kanonýra Frana Sola. Definitivně rozhodnuto se zdálo být v 82. minutě.

Střídající Denis Mahmudov ani ne po dvou minutách strávených na hřišti vystřelil z osmnácti metrů a jeho přízemní pokus zapadl k přední tyči. Tilburg se vrátil zpět do hry za další čtyři minuty, když Sol po prudké střele Özbilize a zákroku Stevense doslova dotlačil míč do branky. V 88. minutě zařídil pro domácí alespoň bod Kristófer Ingi Kristinsson, devatenáctiletý islandský záložník parádně zavěsil z pěti metrů pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele