základní část, 18. kolo
20.01.2019 12:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem zvládl záchranářský duel s Bredou a zvítězil o dvě branky

Před druhou polovinou nizozemské nejvyšší soutěže se hodně spekulovalo o tom, jak se Tilburg vyrovná se ztrátou klíčového kanonýra posledních let Frana Sola. Šestadvacetiletý Španěl, jenž v zimní přestávce zamířil za lepším do ukrajinského Dynama Kyjev, totiž nasázel přesnou polovinu ligových branek celého týmu v této sezóně. Nicméně Willem i bez něho začal dobře a v důležitém záchranářském souboji přehrál Bredu po výsledku 2:0.

Domácí výběr se tak znovu oddálil sestupové zóně a s dvaadvaceti body je devátý, na šestnáctou barážovou pozici Excelsioru si vytvořil šestibodový náskok. Naopak NAC nenavázal na povedený závěr podzimní části a zůstal sedmnáctý s patnácti body, před posledním De Graafschapem je však už pouze o skóre. Rozhodující okamžik se zrodil v polovině úvodního dějství, kdy vedoucí branka dostala Willem do pohody.

Hosté se pak více jak šedesát minut snažili dohnat jednobrankový náskok protivníka a v samém závěru na to doplatili vyloučením i druhou inkasovanou brankou. První větší možnost byla k vidění krátce po deseti odehraných minutách, kdy pálil z nadějné pozice Özbiliz a brankář van Leer se blýskl famózním zákrokem. Balón mířící pod horní tyčku totiž vytáhl pravou rukou nad svou branku.

Nicméně domácí přetavili územní převahu ke vstřelení potřebného uklidňujícího gólu ve 22. minutě. Po rohovém kopu z levé strany se odrazil míč za hranici pokutového území, odkud se do balónu opřel z voleje Pol Llonch a jeho fantastická střela zapadla do levého horního rohu. Van Leer sice vystihl trajektorii míče, ale neměl šanci na ni dosáhnout. V následujícím průběhu se Tilburg zatáhl před svou šestnáctku a čekal na rychlé brejky.

V podobném duchu pokračoval také ve druhém poločase a v 51. minutě měl možnost srazit soupeře definitivně na kolena. Po faulu na Lloncha zahrával přímý volný kop z přijatelné vzdálenosti, ale míč proletěl těsně nad břevnem. V 85. minutě neudržel nervy na uzdě hostující Mounir El Allouchi a svou frustraci si vybil na spoluhráči, kterého surově přišlápl. Rozhodčí Kuipers neváhal a okamžitě vytáhl červenou kartu. V nastaveném čase úspěšně zakončil přečíslení střídající Marios Vrousai střelou k zadní tyči a radost Tilburgu tak mohla vypuknout naplno.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele