základní část, 24. kolo
03.03.2019 14:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Heerenveen si poradil s Tilburgem a posunul se do horní poloviny tabulky

Heerenveen potvrdil úlohu favorita proti Tilburgu a hlavně díky skvělému vstupu do nedělního utkání se raduje z vysokého vítězství v poměru 4:2. V nizozemské nejvyšší soutěži neprohrál popáté za sebou a podruhé v řadě zvítězil, tabulkou se proto posunul na devátou pozici s třiceti body. Hosté naopak nenavázali na povedený dvojzápas se silným Alkmaarem a jsou jedenáctí s osmadvaceti body, závěrečných pětadvacet minut dohrávali v oslabení.

SC zažil naprosto skvostný start do tohoto duelu a po čtyřech minutách vedl. Již svou dvanáctou ligovou trefu zaznamenal talentovaný záložník Michel Vlap, který po přihrávce od Sama Lammerse předvedl fantastický lob a zblízka přehodil vyběhnutého brankáře Wellenreuthera. Za dalších pět minut zahrávali domácí pokutový kop po jasné ruce jednoho z padajících bránících hráčů, míč si následně postavil Lammers.

Ten naložil s penaltou výborně a trefil se k pravé tyči do protipohybu Wellenreuthera. Po půl hodině hry zahrozil hned třikrát během krátké chvíle nesmírně aktivní Lammers. Napoprvé trestuhodně netrefil prostor tří tyčí, poté jeho gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení a nakonec po chytré nahrávce od Vlapa zkušeně obstřelil hostujícího strážce - 3:0. Vzápětí mohl snížit Tapia, ale hlavou orazítkoval pouze horní tyčku.

Willem po přestávce výrazně přidal a toto střetnutí ještě zdramatizoval. Nejprve vsítil v 54. minutě kontaktní gól Alexander Isak, po nahrávce od Dankerluie přesně mířil k protější tyči. Krátce po odehrané hodině byl rozdíl ve skóre jen dvougólový, to když teprve dvacetiletý řecký záložník Vangelis Pavlidis využil vodorovné nahrávky do volného prostoru od Isaka a pak nezištně vystřelil k bližší konstrukci.

Hosté od toho okamžiku ožili a v 65. minutě odmítl obrovskou možnost na vyrovnání Crowley, jenž z ideální pozice přestřelil domácí branku. Tilburg si hodně zkomplikoval vyhlídky na bodový zisk za další tři minuty. Thomas Meißner surově přišlápl Lammerse a rozhodčí van den Kerkhof mu po přezkoumání videa ukázal přímou červenou kartu. Hostující trenér Adrie Koster byl navíc v tento moment vykázán na tribunu za nevhodné chování.

V 86. minutě se opět nepřiklonila štěstěna ke Crowleymu, jednadvacetiletý anglický rodák napálil z deseti metrů přední tyč. Domácí se mohli definitivně uklidnit ve čtvrté nastavené minutě, jejich náskok pojistil Ben Rienstra střelou do poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele