základní část, 2. kolo
19.08.2018 16:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Vitesse 1:1

Závěrečný zápas 2. kola nizozemské nejvyšší soutěže obstaraly dva výběry, které mají pohárové ambice, a na jejich předvedeném výkonu to bylo znát. Nakonec se rozešly smírně v poměru 1:1, vzhledem k průběhu měl přeci jen blíže k vítězství domácí Heerenveen. Ten má na kontě čtyři body po nedávné výhře 3:2 ve Zwolle. Arnhem je na tom bodově naprosto stejně a výše je jen zásluhou lepšího skóre, neboť v prvním utkání deklasoval Groningen 5:1.

Na SBV nebylo příliš znát, že za sebou má čtvrteční pohárové utkání 3. předkola EL se švýcarskou Basilejí a o co nejlepší možný výsledek se pral až do samotného závěru. Duel se rozbíhal opatrně a celkově se nezrodilo příliš vyložených možností, naopak převažovala taktická stránka. SC otevřel skóre z první větší příležitosti, kdy se prosadil jednadvacetiletý záložník Michel Vlap.

Ten dal o sobě vědět již loni, kdy rozvlnil síť hned čtyřikrát. Tentokráte si ve 26. minutě naskočil na parádní centr Pierieho z levé strany a hlavou z hranice brankového území umístil balón nekompromisně k levé konstrukci, hostující defenzíva na něj zcela zapomněla. Po změně stran přeci jen Arnhem přidal na aktivitě a začal se objevovat stále častěji na útočné polovině. K vyrovnání měl hodně blízko krátce po odehrané hodině.

V dobré pozici se zjevil Brian Linssen a razantně vystřelil, po jeho ráně orazítkoval balón břevno a v tomto případě vskutku chyběly centimetry. Vitesse vytěžilo ze své mírné převahy vyrovnávací trefu v 81. minutě, když skóroval tradiční slovinský kanonýr Tim Matavž. Devětadvacetiletý vytáhlý hrot potvrdil prozatímní úlohu nejlepšího střelce týmu, v letošním ročníku v šesti odehraných střetnutích totiž mířil do černého již počtvrté.

Nyní si po tečovaném pasu Beerense z pravého křídla udělal místo ve středu šestnáctky, zády k brance se probojoval k hlavičce a jeho vysoký pokus zapadl s pomocí horní tyčky do sítě. Překvapený brankář Hahn nestačil reagovat a za míčem se pouze ohlédl. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nepřihodilo, ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Na SBV příště čeká pikantní souboj s Alkmaarem, Heerenveen vyzve silný rotterdamský Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele