základní část, 18. kolo
18.01.2019 20:00 CET
3 : 2
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - SBV Excelsior 3:2

V úvodním zápase druhé části nizozemské Eredivisie potvrdil Arnhem úlohu favorita a porazil zachraňující se Excelsior 3:2, ovšem snadná práce to rozhodně nebyla. Vitesse sice vedlo po prvním poločase o dvě branky, nicméně rotterdamský protivník po přestávce zabral a k bodům nakonec neměl až zase tak daleko. Domácí se prozatím posunuli na čtvrtou pozici s devětadvaceti body, hosté jsou čtrnáctí se šestnácti body.

Svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého měli skvělý vstup do páteční předehrávky a již po necelých šesti minutách skórovali. Prosadil se kanonýr Navarone Foor, jenž si po krásné narážečce s Bryanem Linssenem zpracoval míč na prsa a pak ho nekompromisně uklidil do dolního pravého rohu. Po čtvrthodině hry měl na hlavě vyrovnání Ómarsson, jenomže prostor tří tyči těsně minul. Hosté z ničeho nic rozvlnili síť zhruba deset minut před přestávkou.

Po dlouhém přímém kopu z hloubi pole a následné hlavičce zapadl balón ke vzdálenější konstrukci Eduardovy branky, avšak rozhodčí van de Graaf po přezkoumání videa branku neuznal kvůli ofsajdu. Arnhemský výběr si vypracoval dvoubrankové vedení ve 36. minutě, to když si po rohovém kopu z pravé strany od Ødegaarda udělal v před brankovém prostoru místo Linssen a nekompromisní hlavičkou nedal brankáři Damenovi žádnou šanci na úspěch.

Rotterdamský klub vstoupil do druhého dějství mnohem lépe a naději na úspěch vykřesal po šesti minutách. Mladý anglický záložník Marcus Edwards využil nahrávky od Messaouda a vzápětí vypálil z hranice pokutového území, jeho přízemní pokus zapadl k levé tyči. Vitesse od tohoto momentu znovu zabralo. Krátce po hodině hry se mohl zapsat podruhé do listiny střelců Foor, nicméně jeho projektil ztlumil pozorný Damen ve svých rukavicích.

Favorit tohoto klání vedl opět o dvě trefy v 67. minutě, kdy Maikel van der Werff usměrnil hlavou přímý volný kop Ødegaarda za záda bezmocného Damena. Neuběhly ani další dvě minuty a druhé snížení zařídil Jerdy Schouten, jehož nádherná rána ze střední distance náramně zapadla ke vzdálenější konstrukci. Ve zbývajícím průběhu neproměnili své nadějné možnosti střídající El Hamdaoui a domácí Ødegaard, výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele