play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
21.05.2019 20:45 CET
3 : 1
(3:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Arnhem smazal jednobrankové manko z Groningenu a o EL se popere s Utrechtem

Arnhem dokázal zvrátit nepříznivý vývoj a po úvodní porážce 1:2 v Groningenu uspěl před vlastními fanoušky po výsledku 3:1, v celkovém poměru 4:3 tak postoupil do závěrečné fáze play off o Evropskou ligu. Do ní vstoupí již tento pátek, kde se o jediné místo porve s konkurenčním Utrechtem. V úterním střetnutí měl od samého začátku navrch a krátce po půl hodině hry vedl o tři trefy, FC už jen snížil zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

Domácí výběr tak potvrdil zlepšenou formu z poslední doby a také ve finále dodatečné baráže o evropské poháry bude plnit úlohu mírného favorita. Ústřední postavou se stal slovinský kanonýr Tim Matavž, který vynechal značnou část sezóny kvůli zlomenině nohy. Po půlroční přestávce skóroval pouze jednou, nyní se však blýskl hned dvěma rozhodujícími zásahy. SBV začal vskutku zostra a manko protivníka smazal z první vážnější akce již ve 2. minutě.

Dvacetiletý norský záložník Martin Ødegaard po nepřesvědčivé rozehrávce soupeře využil finálního sklepnutí od Serera a z dvanácti metrů zamířil levačkou přímo do pravého spodního rohu. Ve 28. minutě přišla první světlá chvilka třicetiletého Matavže, jenž si seběhl do pokutového území protivníka po přesně načasované kolmici od Ødegaarda a ve skluzu dopravil balón do sítě kolem pozdě reagujícího gólmana Padta - 2:0.

Neuběhly ani další tři minuty a slovinský reprezentační forvard se prosadil podruhé během krátké chvíle. Tentokráte si naskočil na rohový kop z pravého křídla od aktivního Ødegaarda a u přední konstrukce zavěsil prudkou hlavičkou z pravého rohu brankového území přímo pod břevno, Padt se natahoval marně. Od tohoto momentu tempo hry přeci jen opadlo, domácí se mohli definitivně uklidnit šest minut po přestávce.

K přímému volnému kopu se postavil Ødegaard, který přesně našel Linssena a ten se zblízka nemýlil, ovšem jeho trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Groningen ještě zdramatizoval duel v 81. minutě. O snížení se postaral Kaj Sierhuis, když po rychlém brejku obdržel finální nahrávku z levé strany šestnáctky od El Hankouriho a prázdnou branku nemohl minout. Svěřenci kouče Dannyho Buijse se ale na více nezmohli, sezóna tak pro ně skončila.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele