základní část, 1. kolo
12.08.2018 14:30 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 5:1

Vitesse dalo zapomenout na čtvrteční porážku ve 3. předkole EL se švýcarskou Basilejí (0:1) a tentokráte obměkčilo vlastní příznivce vysokým vítězstvím 5:1 nad Groningenem. První poločas byl herně vyrovnaný a hosté dotáhli brzké vedení protivníka, jenomže ke konci úvodní části inkasovali podruhé. Poté začali až příliš riskovat a tato taktika jim vůbec nevyšla, během devíti minut totiž lovili míč ze sítě ještě třikrát.

Už ve 13. minutě náramně odcentroval van der Werff a k hlavičce se protlačil slovinský kanonýr Tim Matavž, jenž orazítkoval horní tyčku. O devět minut později poslal Arnhem do vedení Brian Linssen, když se po pasu bývalého Sparťana Karavajeva zjevil před hranicí brankového území a z voleje napálil balón do protipohybu gólmana Padta. FC odpověděl o šestnáct minut později zásluhou Ritsu Doana.

Teprve dvacetiletý japonský záložník se po zpětné přihrávce van Weerta téměř od brankové čáry natlačil k přední tyči a ve skluzu pokořil bezmocného brankáře Eduarda. Jenomže nerozhodný výsledek příliš dlouho nevydržel. Minutu před přestávkou si slovenský krajánek Matúš Bero naskočil na nadýchaný centr Büttnera z pravého křídla a hlavou poslal míč do branky. Padt si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil.

Druhé dějství bylo jasně v režii Vitesse. Po pěti minutách napálil rozběhnutý Linssen stojícího Padta, v 62. minutě ho zastoupil Roy Beerens. Zkušený třicetiletý útočník si naběhl na kolmici za obranu a po nedorozumění Padta s Warmerdamem snadno skóroval - 3:1. Ihned na to trefil hostující Mahi tyč a na druhé straně se blýskl strážce FC po povedeném zakončení Karavajeva. Definitivně rozhodnuto bylo v 66. minutě, čtvrtou branku SBV vstřelil Jake Clarke-Salter.

Dvacetiletý anglický obránce využil centru Beerense, zavěsil se do vzduchu a rybičkou usměrnil míč k levé konstrukci mimo dosah Padta. Zkáza Groningenu byla dokonána za dalších pět minut, gólový účet uzavřel aktivní Matavž. Ten se po obloučku Bera opřel do míče ze čtrnácti metrů a ukázkově ho napálil pod břevno. A když se v samém závěru nepovedlo snížit Doanovi s Mahim, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele