základní část, 1. kolo
11.08.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Fortuna Sittard 1:1

Nováček Fortuna Sittard vybojoval při své obnovené premiéře po šestnácti letech v nejvyšší nizozemské soutěži cenný bod na půdě rotterdamského Excelsioru a vzhledem k okolnostem nebyl daleko ani od první výhry. Po prvním poločase sice prohrával, nicméně po změně stran brzy srovnal a následně se snažil využít více jak půlhodinové početní výhody. To se mu sice nepovedlo, i tak bude s výsledkem 1:1 spokojen více než soupeř.

SBV byl v úvodním poločase lepším celkem, první větší příležitost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Hadouir a orazítkoval levou spojnici, při následné dorážce selhal Messaoud a mířil jen do míst, kde ležel brankář Koşelev. Domácí vytěžili ze svého mírného tlaku úvodní branku ve 32. minutě, gólový účet sobotního střetnutí otevřel obránce Jurgen Mattheij.

Ten si po rohovém kopu Hadouira z levé strany udělal místo u vzdálenější tyče a hlavou z hranice brankového území usměrnil míč do sítě, Koşelev se tentokráte natahoval marně. Druhé dějství probíhalo v naprosto odlišném duchu, Fortuna přidala a začala soupeře přehrávat. V 52. minutě byla sražena nebezpečná střela Semeda na rohový kop, po jeho zahrání se poprvé musel vytáhnout střídající gólman Damen, jenž ve 29. minutě nahradil zraněného Stevense.

Ihned na to obstaral vyrovnávací branku Jorrit Smeets, který vypálil levačkou z hodně ostrého úhlu těsně za hranicí šestnáctky. Balón po vysoké střele parádně zapadl k zadní tyči, Damen se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Excelsior si výrazně zkomplikoval situaci v 57. minutě. Luigi Bruins totiž surově kopl Diemerse a po přímé červené kartě se zaslouženě pakoval do sprch.

I přesto mohli domácí přeci jen převrhnout misky vah na svou stranu, v 63. minutě neproměnil obrovskou příležitost Hadouir. Marocký rodák si naběhl na milimetrovou nahrávku od Koolwijka, jenomže míč nakonec poslal o decimetry mimo prostor tří tyčí. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem se v poslední šanci zjevil hostující Ciranni, ale když si zblízka na Damena nepřišel, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele