základní část, 5. kolo
16.09.2018 14:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

NAC Breda - Fortuna Sittard 2:3

Breda sehrála divoký zápas se Sittardem, ovšem na bodový zisk překvapivě nedosáhla. Nováčkovi soutěže, který ještě ani jednou nevyhrál, podlehla nejtěsnějším poměrem 2:3. Po pěti kolech má na kontě jen tři body a navíc podruhé za sebou prohrála před vlastním publikem. V tabulce Eredivisie se propadla na předposlední sedmnáctou pozici se třemi body. Fortuna má díky premiérové výhře v nejvyšší soutěži pět bodů a je třináctá.

Přitom NAC jako mírný favorit tohoto střetnutí začal naprosto skvěle a už po čtyřech minutách šel do vedení. Na geniální kolmici za obranu od Paola Fernandese si naběhl Mitchell te Vrede, zachoval chladnou hlavu a sám před brankářem Koselevem napálil balón nekompromisně k bližší konstrukci. Od tohoto momentu se hra naprosto uklidnila a k dalšímu nebezpečí došlo až zhruba deset minut před přestávkou.

Poprvé zahrozili hosté, kdy se k přímému volnému kopu postavil Diemers a dokonce obstřelil zeď, jenomže jeho pokus nakonec minul pravou tyč zhruba o půl metru. Fortuna se dočkala překvapivého vyrovnání ve 41. minutě. Na perfektní dloubáček od Semeda si seběhl za obranu Ahmed El Messaoudi a v tváří tvář proti gólmanu van Leerovi nezaváhal, zblízka ho bez rozmyšlení propálil. Stejný hráč byl největší hrozbou pro defenzívu Bredy i v druhé půli.

A ihned v 53. minutě se mu povedlo svým druhým gólem v utkání otočit vývoj. Po přistrčení od Diemerse napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a van Leer nedokázal udržet tuto bombu v rukavicích, balón zapadl za jeho záda a tento moment si za rámeček rozhodně nedá. I po této chybě domácí nesložili zbraně a asi dvacet minut před závěrečným hvizdem srovnali. Jiskru naděje na druhou výhru v této sezóně vykřesal Gervane Kastaneer.

Ten pět minut před vyrovnávací trefou pořádně protáhl Koseleva ze střední distance, vzápětí již mohl zvedat ruce vzhůru. Rosheuvel posadil míč z přímého volného kopu z pravého křídla přímo na jeho hlavu a domácí forvard poté z hranice brankového území mířil nechytatelně ke vzdálenější konstrukci. Nicméně poslední slovo měl přeci jen Sittard. Rozhodující trefu vsítil Branislav Niňaj, který po rohovém kopu uplatnil před brankou důraz a doslova dotlačil míč do sítě.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele