základní část, 2. kolo
18.08.2018 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - BV De Graafschap 3:0

Nováček z De Graafschapu nenavázal na úvodní povedené vystoupení proti favorizovanému Feyenoordu a tentokráte na půdě Bredy ani neskóroval, domů si odváží nelichotivou porážku 0:3. Domácí celek tak alespoň částečně napravil minulý debakl 0:5 v Alkmaaru a na svého sobotního rivala se bodově dotáhl. NAC se dostal do vedení krátce před přestávkou a svůj náskok pojistil dvěma zásahy během prvních dvaceti minut druhého poločasu.

Breda byla od samého začátku aktivnějším výběrem, balón držela z více jak pětašedesáti procent, ale k žádnému velkému ohrožení branky protivníka se dlouhou dobu nemohla dostat. Ve 38. minutě málem využila problémů v rozehrávce celku z Doetinchemu, avšak brankář Jurjus dokázal situaci na poslední chvíli vyřešit a míč odkopl do bezpečí. Nicméně Jurjus za dalších pět minut přeci jen inkasoval, to když se prosadil Mitchell te Vrede.

Sedmadvacetiletý útočník využil parádního pasu Rosheuvela z pravého křídla, zavěsil se do vzduchu a hlavou z hranice brankového území uklidil balón do bližšího horního rohu. Domácí pokračovali v aktivitě také po změně stran a druhou uklidňující trefu přidali v 50. minutě. Po rohovém kopu nakrátko odcentroval z pravé strany opět Rosheuvel a ve volném prostoru našel Karola Metse, který chytrou tečí nasměroval balón přímo pod břevno.

Od tohoto momentu museli hrát hosté na větší riziko, jenomže směrem dopředu byli naprosto bezzubí. Krátce po odehrané hodině málem zafungovala spolupráce Rosheuvel - te Vrede, tentokráte druhý jmenovaný svou prudkou ranou prostor tří tyčí netrefil. Odpor De Graafschapu byl definitivně zlomen v 65. minutě, osmadvacetiletý záložník Gianluca Nijholt skóroval vůbec poprvé v dresu NAC.

Nadýchaný centr Iliče za obranu doputoval do před brankového prostoru, kde se ve skluzu opřel do balónu právě Nijholt a usměrnil ho ke vzdálenější konstrukci. Ve zbývajícím průběhu se už nic zásadního nestalo a Breda tak dokráčela k premiérovému vítězství v novém ročníku. Následující kolo přivítá před vlastními fanoušky Excelsior, De Graafschap bude skládat reparát proti Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele