základní část, 6. kolo
22.09.2018 18:30 CET
4 : 4
(2:2)

Reportáž

Fortuna Sittard - Willem II 4:4

Na gólový koncert se mohli těšit fanoušci v Sittardu. Jejich klub vybojoval uplynulé kolo své premiérové vítězství na půdě Bredy po výsledku 3:2 a v dobrém rozpoložení pokračoval i teď. Rozjetému Tilburgu nasázel hned čtyři branky, ovšem stejný počet také inkasoval, a tak si na konto připsal bod za netradiční remízu 4:4. Fortuna je v tabulce Eredivisie jedenáctá se šesti body, Willemu patří osmá příčka s osmi body.

Utkání bylo zajímavé od samého začátku. Již po necelých dvou minutách se nebezpečný centr Daniela Crowleyho stáčel přímo pod břevno, avšak brankář Koselev ho na poslední chvíli odvrátil nad branku. Ve 13. minutě si Semedo navedl míč do levého rohu pokutového území a pak vystřelil po zemi z patnácti metrů, gólman Wellenreuther skvěle jednoruč vyrážel na rohový kop. Po jeho zahrání šli domácí přeci jen do vedení.

Po centru Marka Diemerse si na hranici brankového území seběhl Wessel Dammers a z první akrobaticky zakončil přesně pod horní tyčku. Po dvaceti odehraných minutách orazítkoval břevno z hranice šestnáctky Croux, hosté se dočkali vyrovnání ve 27. minutě. Do vlastní sítě nešťastně zamířil Ahmed El Messaoudi, jenž po rohovém kopu z pravého křídla nepochopitelně hlavičkoval na svou branku a balón s pomocí horní tyčky zapadl za čáru.

Vzápětí selhal pozdější autor dvou branek Andrija Novakovič, Tilburg otočil vývoj sobotního klání v 34. minutě. Již svou šestou trefu v šesti odehraných duelech tohoto ročníku zaznamenal španělský kanonýr Fran Sol, jenž hlavou z osmi metrů usměrnil míč mezi tři tyče kolem Koseleva. Domácí vrátil do hry o tříbodový zisk Novakovič, jenž šest minut po gólu Sola přetlačil v souboji Lewise a chladnokrevně přehodil Wellenreuthera - 2:2.

Willem měl skvostný vstup do druhé části a ani ne po šedesáti sekundách podruhé vedl. Donis Avdijaj po načasované přihrávce od Crowleyho překonal ve skluzu vyběhnuvšího Koseleva. O sedm minut později podruhé v tomto střetnutí skóroval Novakovič, tentokráte vymíchal dva protihráče a z dvanácti metrů se parádně trefil k pravé konstrukci.

Ani jeden celek v žádném případě nepolevoval, hosté naposledy vedli v 72. minutě a už se zdálo, že se jedná o rozhodující moment. Crowley po ataku na levém křídle vystřelil z krkolomné pozice ze středu pokutového území a míč po teči Ospitalieriho zaplul za Koseleva. Avšak Fortuna znovu našla odpověď a gólový účet uzavřela za dalších pět minut, přímý volný kop Diemerse tečoval hlavou do sítě José Rodríguez.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele